HTML

Önvédelmi blog

Friss topikok

  • Gázspray: Gázsprayk nagy választékban. Rendelhető: www.latvanypont.hupont.hu/29/gazspray 1. munkanapos szá... (2018.10.25. 16:58) Gázspray, mint életmentő eszköz?
  • Gázspray: Gázsprayk nagy választékban. (JET és FOG gázsprayk, őv tokok) Házhoz szállítás 1. munkanap alatt... (2018.09.20. 08:19) Önvédelem vagy értékvédelem?
  • Gázspray: Gázsprayk nagy választékban. (JET és FOG gázsprayk, őv tokok) Házhoz szállítás 1. munkanap alatt... (2018.09.20. 08:16) Úton hazafelé
  • Gázspray: Gázsprayk nagy választékban. (JET és FOG gázsprayk, őv tokok) Házhoz szállítás 1. munkanap alatt... (2018.09.20. 08:15) A folytatás
  • Gázspray: Gázsprayk nagy választékban. (JET és FOG gázsprayk, őv tokok) Házhoz szállítás 1. munkanap alatt... (2018.09.20. 08:14) Élménybeszámoló 2.

Linkblog

Kezdjük el

2008.08.09. 19:44 Vojislav

Sziasztok!

Elindult az Önvédelmi blog azzal a jól átgondolt céllal, hogy megoldást adjon a problémára, mely szerint Magyarországon a közbiztonság rettentően alacsony szintre redukálódott. Szeretnék a blog segítségével segíteni az embereknek, hogy biztonságban érezhessék magukat az utcán, autóban, sőt a saját lakásukban is. Tapasztalataim alapján tudom, hogy sokan félnek mikor kilépnek az utcára, s nem tudják melyik pillanatban lesznek rablás vagy valamely súlyosabb bűncselekmény áldozatai. Az átlag ember egyáltalán nem számíthat rá, hogy a rendőrség megvédi, így olyan eszközökhöz kell folyamodni, amelyek segítségével gyorsan, rövid időn belül tudunk egy támadást elhárítani. Cél, hogy ne okozzunk a támadónak maradandó sérülést mivel így - a hibás törvényeknek köszönhetően - mi járunk rosszabbul. Ezért blogban ismertetni fogok önvédelmi lehetőségeket a gáz-riasztó fegyverek beszerzésétől, használatától kezdve, különböző harcművészeti technikákig. Az önvédelem alaptételeivel kezdem az ismertetést, de konkrét megoldásokat is "adok kézbe" részletes leírások segítségével.

Angol nyelven sok önvédelemmel foglalkózó könyv jelent már meg, de olyan magyar nyelvű írás, sőt oktatóanyag nem, mint amilyen ez a blog igyekszik lenni.

Hamarosan jelentkezem az első leckével! Addig is kitartás!

 

 

8 komment

Címkék: önvédelem kezdés

A bejegyzés trackback címe:

https://onvedelem.blog.hu/api/trackback/id/tr423378319

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hzs 2008.09.25. 13:08:15

Helló!

Nagyon tetszik a blog, csak így tovább! ;)

Gerusz · http://gerusz.freeblog.hu 2008.11.14. 12:54:41

Hali!
A blog legalább annyira jó, mint amilyen rossz, hogy szükség van rá... Szóval gratula!

Beau D.N. · http://beau.hu 2008.11.28. 17:57:35

Olvasód leszek :-)

д · http://www.hovane.blogspot.com/ 2008.12.17. 11:40:08

én is örülök, hogy elindították ezt a blogot. gratulálni tudok, és megköszönni. nagyon remélem, hogy nem fog behalni az oldal!

drabália 2009.04.27. 14:18:19

Helló!

2 dolog:

1.: Nagyon örülök, hogy rátaláltam erre az oldalra, mert mostanában rengetegszer zaklattak az utcán (átlag napi 3-4 alkalommal beszóltak vagy rosszabb...) és rengeteg hasznos információt találtam. Jó lenne, ha írnál egy cikket, ami arra van kiélezve, hogy egy fiatal lány hogyan viselkedjen az utcán, hogy biztonságban legyen, és mit csináljon, ha zaklatják.

2.: Nem értek egyet azzal, hogy az oldal ennyire a cigányságra van kiélezve, ugyanis bűnözők akadnak szép számmal a magyarok körében is. Nekem a kedvesem cigány származású, ismerem az egész családját, mindannyian kedves, becsületes, diplomás emberek. Már 3 éve élünk boldog párkapcsolatban. Az engem ért nagy mennyiségű zaklatások pedig 70 százalékban magyaroktól jöttek, beleértve az egyik legdurvábbat, mikor egy 12 év körüli, jól szituált, ápolt külsejű kisfiú rám akaszkodott egy elhagyatott utcán, felháborító dolgokat mondott, majd elkezdte mutogatni magát és azzal fenyegetőzött, h hazáig követni fog. Szóval ne általánosítsunk, ha lehet.

Hitetlen (ex)Bérgyilkos 2009.04.28. 20:16:08

Bárcsak minden cigány ilyen lenne! De sajnos nem...

A megoldás(szintenként): éles nyelv, egypár pofon, tökönrugás és futás

stmoon 2010.03.06. 22:57:45

Szia! Bár én csak most találtam erre a blogra, és valószínűleg örök hálám is, de ha lenne időd, szánnál 1-2 bejegyzést külföldre vonatkoztatva is? Azért érdekel, mert valószínűleg lesz lehetőségem pár évet külföldön tölteni (munka + tanulás), és valószínűleg egyedül leszek, és a "jobb félni, mint megijedni" mondás helyett a "jobb felkészülni minden eshetőségre" szlogennel szeretnék élni.

Sidi79 2010.10.15. 12:14:42

Sziasztok!
Mindenkinek ajánloma figyelmébe a Close Quarter Combat(CQC) nevű önvédelmi rendszert!
A rendszer Célja, hogy a jelentkezőknek egy reális, logikus önvédelmi rendszert oktasson, amely rendszer felkészíti a tanulókat a legkülönfélébb konfliktushelyzetek felismerésére, megelőzésére, kezelésére, megoldására.
A technikák megoldást kínálnak a valóságban előforduló, szinte minden fajta támadás ellen, attól függetlenül, hogy a védekező állásban, ülésben vagy akár fekvő helyzetben van a támadás pillanatában. Továbbá felkészít a különböző irányokból érkező, pusztakezes vagy a különféle eszközös és fegyveres támadások ellen(PL:BOT,KÉS,VIPERA,PISZTOLY).
Mivel a rendszert eredetileg a fegyveres erőknek és a kormányzati erőknek szánták,így Az oktatás taktikai kés és bothasználattal is kiegészül.
Az edzéseken nagy hangsúlyt fektetnek a szituációs játékokra és a stressz alatt történő gyakorlásra,hogy a tanulók a való életben is végre tudják hajtani a technikákat anélkül hogy leblokkolnának!
HA EGY IGAZÁN HATÁSOS SALLANGOKTÓL MENTES,KÖNNYEN TANULHATÓ ÖNVÉDELMI STÍLUST SZERETNÉL TANULNI IGEN TAPASZTALT ÉS EMBERILEG IS NAGYSZERŰ OKTATÓKTÓL AKKOR CSATLAKOZZ AZ EDZÉSEKHEZ!
Honlap: www.cqc.hu/
süti beállítások módosítása