HTML

Önvédelmi blog

Friss topikok

  • Gázspray: Gázsprayk nagy választékban. Rendelhető: www.latvanypont.hupont.hu/29/gazspray 1. munkanapos szá... (2018.10.25. 16:58) Gázspray, mint életmentő eszköz?
  • Gázspray: Gázsprayk nagy választékban. (JET és FOG gázsprayk, őv tokok) Házhoz szállítás 1. munkanap alatt... (2018.09.20. 08:19) Önvédelem vagy értékvédelem?
  • Gázspray: Gázsprayk nagy választékban. (JET és FOG gázsprayk, őv tokok) Házhoz szállítás 1. munkanap alatt... (2018.09.20. 08:16) Úton hazafelé
  • Gázspray: Gázsprayk nagy választékban. (JET és FOG gázsprayk, őv tokok) Házhoz szállítás 1. munkanap alatt... (2018.09.20. 08:15) A folytatás
  • Gázspray: Gázsprayk nagy választékban. (JET és FOG gázsprayk, őv tokok) Házhoz szállítás 1. munkanap alatt... (2018.09.20. 08:14) Élménybeszámoló 2.

Linkblog

Gázspray, mint életmentő eszköz?

2008.08.12. 17:43 Vojislav

Ahogy ígértem, a mai bejegyzésben már konkrétan egy önvédelmi eszköz ismertetése kerül terítékre. Szeretném hangsúlyozni azonban, hogy nem alapozom teljes mértékben az önvédelmi technikákat különböző eszközök használatára, sőt nagyrészt kiegészítő technikákról lesz szó a későbbiekben. Viszont, elengedhetetlen, hogy tisztában legyünk minden lehetőséggel ami a rendelkezésünkre áll, ugyanis a cél, hogy a tőlünk telhető legtökéletesebb módon hárítsunk. No, ennyit a bevezetésről, most lássuk a lényeget!

Biztos vagyok benne, hogy mindenki hallott már erről a remek kis eszközről, amiről szó lesz, konkrétan a gázsprayről. Azonban ahhoz, hogy alkalmazni is tudjuk, meg kell ismerni.
A gázspray olyan, mint egy pici dezodor, viszont sokkal nagyobb nyomás uralkodik benne, mert a töltőanyagot a lehető legmesszebb kell „kilőnie” magából, folyékony formában –amely a palackban is folyékony formában található meg, ezért a neve kicsit megtévesztő lehet -.
A megfelelő nyomás mellett a másik fontos alkotóeleme, maga a töltőanyag. Ez leggyakrabban OC vagy CS hatóanyag.

Bővebben:

OC – (Oleoresin Capsicum) azaz a kapszaicin, amely az erőspaprika „erejét” is kölcsönzi, tehát leginkább egy brutális chilipaprikához lehetne hasonlítani a hatását. Természetesen növényi kivonat, tehát egészségre hosszú távon nem káros.

CS – (orto-klórbenzilidén-malonitril) amely nevéből is kiderül, hogy szintetikus anyaggal állunk szemben. Röviden ezt szokták könnygáznak is nevezni. Egészségre szintén nem káros!

 

Hatása

Az OC hatását kb. úgy tudnám leírni, mintha valami erősen maró savas anyagot öntenének az ember szemébe, szájába, közben pedig tüzes levegőt próbálna lélegezni, amely égeti, ingerli és marja az orrát, száját, légcsövét, tüdejét. Kegyetlen és sosem látott köhögés, fuldoklás, közben az ember szeme természetesen vörösen izzik és ömlik belőle a könny. Ehhez társul még a prüszkölés, és mindenféle egyéb akaratlan reakciók, valamint az éles égő érzés, fájdalom. Ez a folyamat akár órákig is eltarthat, az anyag mennyiségétől függően.
A CS által kifejtett hatás is hasonló tüneteket produkál, viszont azt tudni kell, hogy más elven hat. A fájdalomérző központot „támadja” közvetlenül, tehát részeg vagy bedrogozott embereknél az OC szokott kivétel nélkül működni, ezért személy szerint inkább azt javaslom.

Mindenféleképpen csak ezzel a két hatóanyaggal töltött sprayt vegyünk. Léteznek szalmiákszesszel és mindenféle hasonló borzalmakkal töltött termékek is, ezeket kerüljük el minél messzebb. Személy szerint a német Klever cég KO Pfeffer névre hallgató okosságát ajánlom, ebben OC a hatóanyag. Szintén ez a cég forgalmazza a Defenol CS nevű sprayt, amely ugyancsak nagyon megbízható.

Használata

Sokan gondolják azt, hogy csak megveszik a gázsprayt, bedobják a táskájukba és ezzel máris biztonságban vannak, mert „majd ha kell előveszik”. Hatalmas TÉVEDÉS. A gázspray is egy fegyver, amit meg kell tanulnunk használni, sőt gyakorolni kell a használatát! Először is, tudnunk kell azt, hogy mit használunk! Ezt az előbbi néhány bekezdésben már leírtam, tehát következik az a pont, miszerint HOGYAN használjuk az eszközt. Miután megvettük először is tapogassuk, nézegessük kicsit, próbálgassuk a stabil fogását. A gázsprayt éles helyzetben úgy kell megfogni, hogy a kezünkből ne lehessen mondjuk egy ütéssel kivágni, tehát szorosan, marokban tartva, minden ujjunkkal „átkarolva” tartsuk úgy, hogy a hüvelykujjunk közben a gombon van rajta. Így biztosak lehetünk abban, hogy nem tévesztjük el az irányt, mivel a gázspray gombja körül kialakított perem megakadályozza ezt. Tehát miután biztosan fogjuk a kezünkben a flakont, célozzunk a támadó arcára és tűz! Érdemes egyébként venni tesztelés céljából is egyet, így lehetőség van kitapasztalni, mekkora erő kell a gomb lenyomásához, mennyi permet távozik belőle és milyen sebességgel, stb. Szeretném viszont kiemelni, hogy csak teljesen originál sprayt viseljünk, amiből már történt fújás, használjuk tesztelésre vagy dobjuk el!

Itt feltétlenül megemlíteném, hogy a KO Pfeffer sprayből 2 típust lehet beszerezni, amely csak a szórófej kialakításában tér el. A FOG altípus úgynevezett „ködösítő” szórófejjel rendelkezik, amely viszonylag nagy területen permetezi szét a folyékony hatóanyagot, tehát nem igényel pontos célzást. A JET szórófej ezzel szemben egy vékony sugárban permetez, tehát pontosan kell vele célozni, viszont messzebbre megy. Ezt érdemes szintén kipróbálni, mielőtt viselni kezdjük. Gyakorolni, gyakorolni, gyakorolni!

Kifogások

Sokan szoktak arra hivatkozni – főleg fiatal lányok - , hogy ők ezt nem fogják magukkal vinni, mert „nincs hova tenni”. Kérem szépen, ez hatalmas butaság. Először is, a gázspray olyan pici és könnyű, hogy bárhova, de tényleg BÁRHOVA magával tudja ez ember vinni észrevétlenül, sőt KELL IS, hogy vigye, mert ez egy olyan alapvető eszköz amely sok esetben életet menthet. Miért ne legyen az embernél egy olyan kis tárgy amellyel bármikor bárkit képes cselekvésképtelenné tenni. Ne kifogásokat keressünk, hanem tegyük be a zsebünkbe, csíptessük az övünkre, nadrágunkra, de semmiképpen se a táskába, annak nincs értelme. Meg kell tudni oldani, egy ilyen alapvető önvédelmi eszköz viselését. Pont.
A másik tipikus kifogás, hogy „ezzel csak bevonzzuk a bajt”. Szintén butaság… A baj jön bármikor, kérdés, hogy fel vagyunk-e készülve vagy sem, van-e lehetőségünk a támadóval szemben, vagy nincs, meg akarjuk-e védeni magunkat, vagy sem…? Ezek itt a kérdések!

A beszerzése

Budapesten a GunBox fegyverboltban kapható a KO Pfeffer FOG/JET, valamint a Defenol CS is, 1200,- forint körüli áron, tehát nem nevezhető tételnek. Vidéken pedig érdemes kérdezősködni vadászboltokban, fegyverboltokban. Ami nagyon fontos, ne hagyjuk magunkat és ne engedjük, hogy ránk sózzanak valami használhatatlan vackot. Ragaszkodjunk a minőséghez. Akinek nem áll módjában a fent említett minőségi típusokat beszerezni, az szóljon, segítek, megoldjuk.
Egyébként félreértés ne essék, nem kapok a gyártótól jutalékot, de jelenleg Magyarországon tényleg ezekben lehet csak megbízni, ezt tapasztalatból mondom.

 

Amit a gázsprayről tudni érdemes, azt itt leírtam, ugyanakkor a különböző szituációkról, ahol egyáltalán tudjuk, vagy lehet használni és azon belül mi módon, arról később. A következő postban a gáz-riasztó fegyverről fogok írni, hasonló részletességgel.

Addig is vigyázzatok magatokra!

164 komment

Címkék: önvédelem fegyver eszköz támadó gázspray

A bejegyzés trackback címe:

https://onvedelem.blog.hu/api/trackback/id/tr823378322

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

axes · http://az.meg.nincs.hu 2008.08.13. 05:00:54

Üdv!

Ez a leírás is nagyon jó lett.

El lehet téged érni valahogy a blogon kívül (gondolok itt e-mailre, msnre)? Lenne néhány kérdésem. Ha gondolod írhatsz te is először a nevem alatti címre. Köszi :)

axes

Vojislav · http://onvedelem.blog.hu 2008.08.13. 16:25:27

Dobtam neked egy levelet.
Egyébként aki regisztrál az gond nélkül tud üzenetet küldeni, a nevemre kattintva.

Szép napot!

tetra · http://unsigned.freeblog.hu/ 2008.08.13. 19:57:50

Csak annyit, hogy örülök, hogy van a blog.

kicsi csillag 2008.08.25. 13:00:18

Sztem nagyon jó ötlet volt tőled ez a blog és örülök h ennyi mindent tudsz az önvédelemről és ezáltal segitesz másoknak.

Szijó

Imi 2008.09.16. 19:54:42

Helló!! Az lenne a kérdésem hogy én is tudom hogy ugye az oc jobb meg mindig hat (részegek stb) de úgy tudom hogy magyarországon nem lehet használni. Csak a 20 g nál nem nagyobb tömegű cs hatóanyagú spray az engedélyezett. Vagy rosszul tudom???

Imi 2008.09.16. 19:57:01

Ja és azt előbb elfelejtettem megkérdezni hogy a cs amúgy pl a részegeknél egyálltalán nem hat??

Feri 2008.09.17. 16:04:50

Hali! Azt olvastam hogy az oc-s sprayt könnyen le lehet mosni ( vagy akár ki is lehet dörzsölni a szemből) ez igaz???

Imi 2008.09.17. 17:59:51

Helló!! Köszi az infót amúgy gondolkodtam és pont leszarom hogy lehet e viselni ha használ ( a rablás sem legális...:@)!! Ja amúgy Feri kérdését én is csak cáfolni tudom egyszer megdörzsöltem a szemem erőspaprikás kézzel és kb 10 percig mostam mire jó lett ezekben a sprayikben meg bivalyabb cucc van meg több is kerül rád!

Vojislav · http://onvedelem.blog.hu 2008.09.17. 18:03:48

Imi: Ilyen jogszabály, amely kimondja azt, hogy csak a CS hatóanyaggal üzemelő gázspray használható Magyarországon, nincs! Ellenben van egy kormányrendelet amely szabályozza a közterületen viselhető eszközöket (közbiztonságra különösen veszélyes eszközök). Idézem az idevágó részt:
175/2003. (X. 28.) Korm. rendelet

3. § (1) Jogszabály eltérő rendelkezése hiányában tilos a közbiztonságra különösen veszélyes eszközt közterületen, nyilvános helyen - ideértve az ott lévő járművek belső tereit is -, valamint közforgalmú közlekedési eszközön birtokolni.

(2) Nem vonatkozik az (1) bekezdésben foglalt tilalom

d) a pelargonsav-vanillilamid és az olajosgyanta-tartalmú kapszaicin hatóanyagot nem tartalmazó, legfeljebb 20 gramm töltőanyag tömegű gázsprayre, kivéve a közterületen vagy nyilvános helyen szervezett rendezvényeket.

Ezek alapján joggal nézhet ki úgy a helyzet, hogy a kapszaicin hatóanyagot tartalamazó (OC) gázspray birtoklása szabálysértésnek számít.
Először is! Maga a tény, hogy gázsprayt birtokol az ember (direkt használom a jogszabályban megadott zsargont) abban az esetben lesz nyílvánvaló, hogyha egy rendőr ruházatátvizsgálást kezdeményez valakin. Ez alapból nagyon ritka. A másik.. a rendőr nem vegyész valamint nem fegyverszakértő, így alapból sem képesítése, sem tisztsége nincs arra, hogy eldöntse abban a gázsprayben mi van. Tehát ilyen alapon kivétel nélkül minden gázspraynek látszó tárgyat elkobozhatna, majd azt további vizsgálatok céljából továbbíthatná az illetékes szervekhez.

Nézzük tovább a jogszabályt!

Melléklet a 175/2003. (X. 28.) Korm. rendelethez

A közbiztonságra különösen veszélyes eszköz:

d) az olyan eszköz, melyből a szem és a nyálkahártyák, illetve a bőrfelület ingerlésével támadásra képtelen állapotot előidéző anyag permetezhető ki (gázspray);

(Direkt csak az idevágó pontot idézem a részletezésből)

Nos, ezek alapján MINDEN gázspray közbiztonságra különösen veszélyes eszköz.

Kérem szépen egy ilyen buta jogszabályt nem szabad komolyan venni, nem is érdemes vele foglalkozni. Akik ezt a jogszabályt megalkották, egyértelműen látszik, hogy szakmailag közük nem volt a témához. Majd lesz egy post ahol az önvédelmet érintő joggal foglalkozom, ott le fogom írni, hogy hogyan született ez a kormányrendelet.. elég vicces.

Egyébként nem állítottam, hogy a CS nem hat részegekre, csupán bizonytalan a kimenetele alkoholos vagy kábítószeres befolyásoltság alatt álló emberek esetében. Ezért az OC biztosabb, mert más a hatásának a mechanizmusa.

Feri: Ez természetesen nem igaz. Aki ilyet kérdez azt valószínűleg még nem fújták pofán OC gázspray-el. Nyúlj bele a szemedbe chilipaprikás kézzel és próbáld meg kidörzsölni belőle.. megnézzük mennyire történik az a dörzsölés kifelé, és mennyire befelé. A vízzel való oldhatóságról meg annyit, hogy a kapszaicin alapból nem oldódik vízben, másrészt az oldat is olajos jellegű, így még inkább nem lemosható.

No, ennyi volt mára a mítoszvadászat.

Vojislav · http://onvedelem.blog.hu 2008.09.17. 18:05:13

A másik kérdésedet is beleírtam a válaszomba, ezért került mögéd :)

Feri 2008.09.17. 18:15:53

Hy!! Kössz a válszt. Hát én is hülyeségnek tartottam mert nekem is volt ilyen erőspaprikás élményem csak olvastam és nagyon meglepett.(A dörzsölést meg eggyik haverom mondta de ő ilyen piacos sprayt vett...)ja amúgy itt olvastam amúgy jó oldal: www.legalisonvedelem.eu/gazspray.html

Imi 2008.09.17. 18:34:26

Ja oks :) amúgy én is inkább oc-t veszek mert valahogy megbízhatóbb a működési elve meg amúgy sok helyen olvastam hogy a cs nem mindig jó valami cucc hatása alatt álló emberekre meg pl kutyákra se ami néha azért jól jön.(pláne hogy falun lakok XD)

Imi 2008.09.22. 20:02:39

HÚÚÚ vettem KO peppert fog fejjel bitang erős cucc!! :D:D

Vojislav · http://onvedelem.blog.hu 2008.09.22. 21:30:53

Gratulálok a sikeres vásárláshoz!

Amúgy a cikkből sajnos kimaradt, de most beleírtam, hogy ne viseljünk olyan sprayt, amiből már fújtunk! Tesztelésre vegyünk külön flakonnal, mivel nem lehet tudni, mennyi maradt benne pontosan és az mire elég!

Sanyesz 2008.09.25. 02:25:42

ÜDW!!! Tőlem Budapesten elvette a rendőr a sprayt (elvileg megfelelt annak amit irtál feljebb). Rákérdeztem hogy miért erre közölte: SEMMILYEN spré nem hordható! Ellenkezni nem mertem mert 5en voltak a pékek. Most akkor mi van???

ELEGEM VAN MÁR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Sanyesz 2008.09.25. 02:28:15

ja és nem tüntetésre mentem. szombaton volt ez a Bécsi úton. rendesen átvizsgáltak azt felírták az adataimat majd ezeket rádión bemondták. ellenem meg szabálysértési eljárás indult a spré miatt. Komolyan huzok külföldre mert a faszom kivan.

vadász · http://asaffs 2008.09.25. 08:51:44

Sanyesz... Szombaton a tüntetések miatt egész Budapesten fokozott ellenörzésre lehetett számitani. Bárkit ellenörizhettek. Ezzel éltek is.
Más... A kommandós 30003-as és a rendőrségi 10001-es cs-gázspray a leghatásosabb. Szerezzetek olyat :)

Hitetlen 2008.09.25. 19:18:38

Sanyesz: hülye droid, ennyi:D

"A gázspray töltőtömege 20 grammban van maximálva, ám a rendőrség minden spray-re simán rámondja, hogy több ennél, és megbírságol, ha megtalálja nálad."(by bombagyár)

Virago1000 2008.09.25. 20:16:23

Szia Vojislav!

A gazspraynel van-e olyan, hogy minoseget megorzi x.x.x-ig? Vagy pedig jo korlatlan ideig?

Vojislav · http://onvedelem.blog.hu 2008.09.25. 20:18:42

Szia!

Van szavatossági ideje, általában a flakon talpára szokták nyomtatni.

huncsongor 2008.10.02. 22:57:52

Szia!

Azt hallottam, hogy van ilyen hogy medvehab(medve támadás esetére).. ilyen tényleg van? Ha van hordhatok magamnál? és ha igen hol lehet venni?
Köszi szépen!

Vojislav · http://onvedelem.blog.hu 2008.10.03. 15:38:50

huncsongor: Szia! Megmondom őszintén, nem hallottam még ilyenről, hogy medvehab. Gondolkodtam ezen picit, hogy egyáltalán létezhet-e ilyen és szerintem egy támadó medvét komolyabb eszközökkel szoktak megfékezni, például nyugtatólövedékkel és hasonlók. Ettől függetlenül létezik olyan gázpsray ami hab formájában juttatja ki az oldatot. Ezeket foam típusú gázspray-nek nevezik. Beszerezni valamivel nehezebb mint a hagyományos, általam már bemutatott sprayket, de ettől függetlenül kapható.

Mellesleg hol hallottál erről a medve elleni eszközről?

Vojislav

huncsongor 2008.10.04. 17:11:14

Szia! Nem ugrik be kitől halottam de találtam linket, www.udap.com/ !

Imi 2008.10.06. 17:54:30

Helló!! Van olyan hogy medve elleni spray az annyiban más mint a rendes paprika spray hogy nagyobb kiszerelésű erősebb benne a hatóanyag és messzebbre lehet vele elfújni (én csak fog fejesről tudok foamosról nem)szerintem vadászboltokban keresd a hordása hát nem tudom biztos lehet nálad de ezek ilyen literes kiszerelésűek elég nehéz zsebre rakni. XD :D Ja amúgy youtubén van egy csomó videó róla.

Scarface 2008.10.12. 14:00:21

Szia!

Légyszí dobj rám egy e-mailt, hogy honnan tudnám beszerezni ezt a fajta KO paprika sprayt. Köszönöm!

axe 2008.10.26. 23:26:07

Hello Vojislav,
Kérlek keress fel engem, mert itt a környéken nincs ilyen gázspray.
Köszi szépen.
Email címem látod az admin felületről.
Üdv neked és az olvasóknak is.
Tibi

syke 2008.10.31. 14:43:52

Hali Vojislav!!!!!
Csak szeretném megkérdezni hogy én hordhatok e magamnál ilyen sprayeket amiket itt írsz
ugyan is 14 vok?
Zala megyében tudsz v mi jó boltot ahol betudnák szerezni magamnak?
Milyen fajta sprayt ajánlasz?

THX syke

Vojislav · http://onvedelem.blog.hu 2008.10.31. 23:25:26

syke: Természetesen hordhatsz magadnál gázsprayt, nincs korhoz kötve. Javaslom neked a bejegyzésemben említett márkát/típust. Így hirtelen nem tudok boltot Zala megyében, de utánanézek!

Vojislav

trabant 2008.11.16. 13:51:56

sziasztok!
azért érdeklődnék, hogy tapasztalatotok szerint a FOG vagy a JET típusú szórófejes gázspray a megbízhatóbb? a FOG típust nem fújja visszafele egy erősebb szél? viszont egy kissé zavarodott helyzetben nem biztos hogy az ember arra tud koncentrálni hogy pontosan a szembe találjon. és még az érdekelne, hogy körülbelül mekkora a hatótávolsága?
előre is köszönöm a segítségeteket!

Kickgunner · http://kickgunner.blog.hu/ 2008.11.17. 09:31:27

Hi!

Mindkettő ugyanolyan megbízható ugyanabból a márkából, csak a szórófej alakja más. Egy erősebb szél a JET sugarát is szétfújja, ezen ne aggódj. Maximális hatótávolsága a JET szórófejesnek általában 2 méter szélcsendben, a FOG-nak másfél méter körül. Erős szélben nem javasolt a használatuk, mert szembe szélben akár a kifújt hatóanyag nagy részét is te kaphatod a képedbe. Erős szélben használható önvédelmi eszközök: gumilövedékes fegyverek, JPX, Guardian Angel. Gyenge szélben használhatók a gázsprayek, közepes szélnél még a gázpisztolyok is, erős szélben ezek már nem.

Vojislav · http://onvedelem.blog.hu 2008.11.19. 13:33:09

Kickgunner válaszát még annyival egészíteném ki, hogy mindenki próbálja ki nyugodtan ezeket az eszközöket. Vegyél FOG-ot vagy JET-et, teszteld, próbálgasd szélben, szélcsendben, esőben, hóban, ahogy akarod. A lényeg, hogy amit viselsz mindig originál legyen. Jellemzően aki nem látja működés közben az önvédelmi eszközt amit visel, nem fog benne megbízni, mert nem tudja mire számítson amikor használná!

Vojislav

David 2008.11.27. 21:41:33

Helló!

Nekem az lenne a kérdésem, hogy valaki esetleg nem tudja, hogy Szegeden hol lehet beszerezni ilyen gázsprayt? Előre is köszönöm!

David

Onyx 2008.11.28. 00:20:27

Sziasztok. Véleményt kérnék a firts defende mk-7 15ml., mk-8 20ml. paprika sprayröl. Annyit tudok, h. a Német hadseregben és az Amerikai rendőrségnél vannak rendszeresítve és nem a Kínai piacon. :) Véleményt kérnék még a pajzs 5000 ről is, CN ( klór-aceto-fenon, 2klór ) a hatóanyaga, úgy tudom, h. ez a világ, leg könnyeztetőbb anyaga csak sajna sok hamisítvány van belőle, Kínai piacon! 15ml. Azt, jól tudom-e, h. a ml.=g. ? Előre is, köszi!

bizt.őr 2008.11.28. 02:19:25

Zárt térben, plaza, bank, jetet használjatok, nem képez felhőt, csak közvetlenűl a jogsértő magatartást tanúsítóra hat! Onyx. Nekünk van a szobánkban mk-9, az már tömegoszlató, 0.5L, de sajna nem kellett még használni, mert nem csoportosultak még az ügyfelek, fenyegetőleg.

JimmyJoe 2008.11.28. 10:48:03

Onyx:
A CN hatóanyagú spray-k a leghatástalanabbak.
A First Defense Mk sprayk viszont borzasztó hatékonyak. Csak "pisilő" (JET) szórófejes változatban van (plusz még hab). JET Mk-t teszteltem magamon, a hatás egyenesen borzalmas. Nem csíp, hanem olyan érzés, mintha a szemedbe döfnének egy százas szöget.Iszonyú kínokat álltam ki kb. negyed órán keresztül, utána enyhült a fájdalom. Addig viszont képtelen voltam kinyitni a szememet és csak hajlongtam a fájdalomtól.

Onyx 2008.11.28. 17:02:55

Értem. Akkor, békén hagyja a bőrt, felső, alsó légutak nyálkahártyáit, garatot, tüdőt, de mindezektől függetlenül is, borzasztó hatásos és nem fog a támadóm utánnam szaladni!? Ugye?

bizt.őr.2 2008.11.28. 17:21:58

mk-t csak szembe, 1 csep is azonnal elvakítja jogsértő magatartást tanúsítót és iszonytatos fájdalmai lesznek! Nem fog szaladozni, visítani fog a kíntől! Egyébként én, nem sajnálom ha már kikényszerítette az ellenintézkedést, bőségesen kitakarítom a mocskos pofáját vele! (sorry) Úgyis van tartalék is, több is, original! Amikor járőrözök az objektumban, csörögnek a flakonok a zsebemben! [Lehet, hogy ez már üldözési mánia?]

JimmyJoe 2008.11.28. 18:29:36

Nekem "égette" az arcbőrömet is ahol hozzáért a folyadék, és attól függetlenül, hogy nem gáz formában jött a "löket", akkor is köhögtem tőle és folyott a nyálam. Most vagy a levegőben lebegtek apró részecskék a folyadékból, vagy az irritált ami az arcomra került, nem tudom, de én köhögtem tőle.

JimmyJoe 2008.11.28. 18:40:45

Találtam egy YouTube videót a paprikaspray (pl. az Mk is az) hatásáról. Körülbelül nálam is ez volt a hatása. Elég röhejes, de ez van :-D
[url]www.youtube.com/watch?v=qqWE-kBpyiI[/url]

Medy 2008.11.28. 22:02:43

Akkor úgy látszik, jó az mk! Vajon, jobb-e a ko-nál? JimmyJoe! Ko-val nem fújtad meg magad? :) Nagyon ritka és nagyon drága az mk! Háromszor annyiba kerül mint a ko és fele akkora sincsen!

JimmyJoe 2008.11.29. 08:06:08

Szerintem nagyjából ugyanolyan lehet a hatása. Mindkettő paprikaspray és a Pfeffer KO-is dicsérik akik már használták. Ebben találsz "ködösítő" (FOG) változatot is, ha valakinek éppen arra lenne igénye.
A külalak pedig gyakran megtévesztő! A töltőtömeg gyakorlatilag megegyezik, csak a palack nagysága eltérő a két spray esetében.

flash- 2008.12.03. 18:05:21

Sziasztok nekem az alábbi paprika spray-m van:
kepfeltoltes.hu/view/081203/PB100008_resize_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

mit tudtok erről a márkáról?megbízható?vagy nem valami jó??


légyszi irjatok már róla,mert kiváncsi vagyok hogy mit tudtok erről.
egy fegyverboltban vettem pesten.

Vojislav · http://onvedelem.blog.hu 2008.12.03. 19:31:29

flash-: Sajnos nem találkoztam még ilyen csomagolású/nevű gázspray-vel, így nem tudok róla véleményt mondani ennyi alapján.

csokiskeksz 2008.12.04. 19:36:47

Sziasztok vettem ma egy KO pfeffer OC (FOG) hatóanyagó cuccot a páromnak (Pontosan olyan 20ml est ami a képen van). A kérdésem a következő:
Hordhatja e magánál önvédelem céljából (A retiküljében), anélkül, hogy - tudom kicsi az esélye - hogy a fakabát lehúzni szabálysértés miatt 50 ezer forinttal. Mert a hozzászólásokból nekem nem tűnik egyértelműnek! Előre is köszönöm a választ!

sabo 2008.12.04. 19:40:07

Sziasztok ma vettem egy a képen látható KO pfeffer OC (FOG) hatóanyagú sprét (20 ml) a páromnak önvédelem céljából. A kérdésem az lenne, hogy tarthatja e magánál (retiküljében) anélkül, hogy valamelyik fakabát leakasztana róla 50.000 forintot valamilyen úton módon, ha esetleg megtalálná nála. Szóval szabályosan tartható e. Előre is köszönöm a választ.

Hitetlen 2008.12.04. 20:31:21

flash: leginkább állatok ellen jó. legközelebb ne ilyet vegyél:)

csokiskeksz/sabo: ha a karhatalom nem kap el, akkor gépfegyvert is tarthatsz magadnál.(1ébként följebb ott a jogszabály)

csokiskeksz 2008.12.04. 23:17:07

igen csak tele van ellentmondásokkal, ugyhogy jó lenne ha kimondaná valaki kerek perec, hogy törvénysértés e vagy sem

laycha 2008.12.05. 09:38:59

jó ez a leírásm már sok helyen kerestem hasonlót. kösz.

flash- 2008.12.05. 11:57:54

leginkább állatok ellen jó?
az van ráirva hogy hatóanyag:

flash- 2008.12.05. 12:02:31

capsaicin

most akkor ezek szerint van olyan paprika spray amire ember immunis és csak állat ellen jó?ugytudtam hogy ami jó állat ellen az ember elleni s jó.
vagy honnan tudod hogy ez nem jó:
kepfeltoltes.hu/view/081203/PB100008_resize_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Hitetlen 2008.12.05. 12:11:05

www.wadie-munition.de/spray-en.htm
nem azt mondom, hogy ember ellen nem hatásos, csak nem a legjobb. ugyanúgy oc-t használ, mint a cikkben szereplő. a legbiztosabb, ha kipróbálod magadon:)

csokiskeksz: "A gázspray töltőtömege 20 grammban van maximálva, ám a rendőrség minden spray-re simán rámondja, hogy több ennél, és megbírságol, ha megtalálja nálad."

flash- 2008.12.05. 12:20:06

mert valahol írják hogy ótvar,na most magamon nem hogy probáljam ki,kezemre fújom biztos úgy is lehet tesztelni nem?

flash- 2008.12.05. 12:47:38

amugy a cikkből pont az derül ki hogy az oc jobb mint a cs.

Vojislav · http://onvedelem.blog.hu 2008.12.05. 13:48:13

csokiskeksz: Amennyire ellentmondásos maga a jogszabály, éppen annyira ellentmondásos jogértelmezés gyakorlata is. Elképzelhető, hogy azért, ami jogszabály szerint megengedett eljárást indítanak ellened, aztán ha gondolod bírósági úton bizonyíthatod igazadat. Előfordulhat olyan is, hogy semmi problémád nem lesz belőle, még abból sem, ami a jogszabály szerint szürke zóna. Nos, majd akkor lehet korrektül válaszolni a hasonló kérdésekre, hogyha lesz korrekt és konkrét jogszabály, valamint a gyakorlat is mindig azonos lesz.

flash-: Egy gázspray esetén nem csak a hatóanyag számít! Rengeteg paraméter van ami meghatározza a felhasználhatóságot, minőséget, stb. Ezért van az, hogy konkrét típusokat szoktam/szoktunk javasolni, amik beváltak, mivel elég sok silány minőségű kapható, holott a hatóanyag azonos.

Vojislav

Hitetlen 2008.12.05. 17:03:22

nem a kezedre, hanem az arcodba. előtte állítsd be a kamerát, és járd el a "jaj-de-éget-ez-a-spray" táncot:D

balusecurity · http://onvedelem.blog.hu/2008/08/12/gazspray_mint_eletmento_eszkoz 2008.12.09. 16:54:09

Szia Vojislav küldtem üzit privátban. Lécives írj majd rá.Fontos.

köszi!

madortil 2008.12.19. 12:33:08

sziasztok, kérhetném, hogy valaki írjon egy mailt, hogy hol tudnám beszerezni ezt a fajta pepper sprayt? budapesti vagyok és gondolom a különböző piacokon nem biztos, hogy valóban azt kapom amit szeretnék. köszi szépen, és az infókat is ezzel kapcsolatban !

madortil 2008.12.19. 20:20:03

kiszúrja a szemem a poszt végén a bolt neve. ejjj:)

legalisonvedelem.eu · http://legalisonvedelem.eu 2008.12.21. 22:56:15

Vojislav úr maga honnan tud ennyi mindent?

Vojislav · http://onvedelem.blog.hu 2008.12.24. 00:32:58

Volt alkalmam és lehetőségem megtanulni/megtapasztalni rengeteg dolgot ami egy az egyben lefedi ezt a témát amiről írok.

Vojislav

legalisonvedelem.eu · http://legalisonvedelem.eu 2008.12.25. 17:58:42

Értem kedves Vojislav Úr!
Én is akarok tanulni, elárulná hogy hol tette ezt?

Vojislav · http://onvedelem.blog.hu 2008.12.25. 18:17:36

A tanulás nagyon dicséretes dolog, a legjobb amit tehet, hogy szorgalmasan tanulmányozza a blogomat, ahol megosztom saját tapasztalataimat is, így Önnek ezeket nem szükséges újra átélnie. Nem vagyok benne biztos, hogy túlzottan felemelő lenne.

Atesz08 2009.01.05. 19:22:44

Hali! Ennek a blognak a révén ismertem meg ezt a fajta sprayt, be is szereztem egyet, sőt, a közelmúltban sajnos használatára is kényszerültem, ugyanis a nyílt utcán letámadott egy férfi aki erősre itta magát.
Teljesen úgy van ahogy itt le van írva, a fújás után a cucc azonnal hatott eltekintve attól hogy részeg volt. Egyszóval köszi, jó és méginkább hasznos ez a blog ;)

experienced 2009.01.18. 15:39:58

Sziasztok! Nemrég vettem egy "Original TW 1000 Pepper-Fog" paprika sprayt, és egy kisebb balesetben megrongálógott (Zsebemben volt, amikor elbotlottam). Körülbelül 1 milimétert behorpadt az egyik részén, és a szórófej része (a műanyag) mentén 1 pici törésvonal alakult ki, és könnyen forog körbe.
Ez gondot okoz a használatához? Válaszát előre is köszönöm.

Amúgy nagyon jó lett a blog, 1 hete "tanulmányozom" :)

Hitetlen (ex)Bérgyilkos 2009.01.19. 17:59:36

experienced: próbáld ki és meglátod. jobbat nem tudok mondani. (szerintem nem)

experienced 2009.01.21. 20:36:08

Lenne egy kérdésem! Egy OC / CS gázsprayt 18 éves kor alatt legálisan lehet tartani?

A válaszokat előre is köszönöm.

Vojislav · http://onvedelem.blog.hu 2009.01.21. 21:08:26

experienced: Első kérdésre: Javaslom, hogy viselésre vegyél új sprayt, nem megbízható sérült állapotban.

Másik kérdésre: Igen, 18 év alatt is legálisan vásárolható a spray. Azt, hogy tartás alatt mit értesz, nem tudom, de nincs korhoz kötve a vásárlása sem a gázspraynek, sem a gáz-riasztó fegyvereknek.

experienced 2009.01.22. 16:07:20

@Vojislav: A fent említett KO Pfeffer gázspray nem kapható Pécsett, legalábbis eddig nem találtam egyik vadászboltba sem. Van külömbség a Pfeffer-fog, és az Original TW 1000 pepper-fog között?

A gáz-riasztó fegyverről azt hallottam, hogy mielőtt
hordanánk, be kell vinni a Városi Rendőrfőkapitányságra, és automatikusan adnak rá engedélyt. Ez igaz?

A válaszokat előre is köszönöm.

Vojislav · http://onvedelem.blog.hu 2009.01.22. 17:38:01

experienced: A különbséget gondolom a hatására érted. Szinte nincs különbség, mind a kettő jó minőségű spray.

A második kérdésedre pedig a blogban megtalálod a választ, konkrétan ebben a két postban:

onvedelem.blog.hu/2008/08/14/a_gaz_riaszto_fegyver_1_resz

onvedelem.blog.hu/2008/08/16/gaz_riaszto_fegyverek_2

Vojislav

Priko 2009.02.04. 14:03:16

A témában általam eddig ismert blogok közül ez a legrészletesebb, grat! Engedelmeddel ajánlom másoknak is.

flash- 2009.02.09. 10:58:04

Köszönöm a sok infót,nagyon klassz oldal!

egy kérdés:

Akkor melyik márkájú paprika sprét ajánljátok,és hol tudnám megvenni?(ha nem akarjátok a megvásárlási helyet reklámozni,kérelek akkor üzenetben küldjétek el,fontos lenne)

child_of_korn · http://holtido.blog.hu/ 2009.02.09. 17:54:19

Ez nagyon jó lett, köszönjük!

tome001 2009.02.14. 15:02:22

Sziasztok! Egy olyan kérdésem lenne, hogy egyszerre 2 darab gázspray lehet nálam közterületen, legálisan (ha mindkettő külön-külön 20 gramm alatt van)?

előre is köszi: Tamás

Vojislav · http://onvedelem.blog.hu 2009.02.14. 16:28:37

tome001: Igen lehet, ahogyan például több gáz-riasztó fegyvert is viselhetsz magadnál, viselési engedéllyel természetesen.

Vojislav

patrióta 2009.02.23. 05:53:20

Sziasztok! Vettem egy ko pfeffer spray -t, és teszteltem. A munkahelyemen én zárom a telephelyet, igy magam maradtam a műszak végén .Gondoltam kipróbálom, van egy kisebb raktárunk az öltöző mellett, oda fújtam be vele.Természetesen senki nem volt a helységben,igy pucéran berohantam , s 5 másodpercet tartózkodtam ottbenn.A hatás :fél órás tüsszögés,leírhatatlan torokfájás ,könnyfojás(Savasodott könny,bőrmaró hatással),és olyan sűrű nyálfolyás, mint az Alien trilógiában látható.Vojislav nem túloztál a leirásnál.

tiszax 2009.02.24. 09:54:59

Sziasztok! Most már nagyon sajnálom, hogy nem tájékozódtam előre az önvédelmi spray-ékről előre. Vettem 1 magyar terméket (alkalmi vétel volt), melynek hatóanyaga ammónia oldat (3-5%), Auto-mobil vegyi kft. gyártja Szegeden. Szerintetek használhatom én ezt? Vagy dobjam el?

Vojislav · http://onvedelem.blog.hu 2009.02.24. 13:52:00

tiszax: A válasz azt hiszem egyértelmű, mivel az ammónia hatóanyaggal operáló gázsprayk alkalmatlanok önvédelemre. Javaslom a bejegyzésben illetve a hozzászólásokban említett minőségi gázsprayk egyikének beszerzését, péládul KO, Defenol, MK.

Vojislav

nemko 2009.02.28. 13:40:26

Hello!

Nekem PFEFFER KO FOG sprayem van, pont olyan mint a fenti képen a sárga fúvókás. A kérdésem: A hátuljára "40ml" van írva. Ez vajon 40 grammnak felel meg, vagy pont így 20 grammos?

Egyébként meg a jogszabály nem visszatartó erő az önvédelem szempontjából nálam, csak szeretnék tisztában lenni a dolgokkal, mit mondjak, mit tegyek, ha tányérsapkás urak megtalálják nálam.

Üdv : nemko

Vojislav · http://onvedelem.blog.hu 2009.03.06. 21:16:00

nemko: A benne lévő oldat mennyisége 40ml, viszont a töltőtömeg 20g.

szanthomaster 2009.03.12. 20:30:16

Sziasztok! Lenne néhány kérdésem; a jogszabály szerint akkor a 40ml-ig van parasztembernek engedélyezve a cucc, ami 20g.
Illetve ha a magam 17 évével besétálok a GunBoxba, adnak nekem ilyet?

Vojislav · http://onvedelem.blog.hu 2009.03.12. 20:40:19

szanthomaster: A jogszabály szerint 20g-ig van engedélyezve töltőtömeg szerint. Az űrmérték nem váltható át egyértelműen tömegbe. Amit előbb írtam az a KO Pfeffer sprayre vonatkozik, ott a 40ml-es kiszerelés töltőtömege 20g, de ez nem törvényszerű.

Amúgy természetesen adnak, semmi akadálya nincsen.

Vojislav

szanthomaster 2009.03.12. 21:11:39

Köszi a gyors választ! Lehet, elsiklottam fölötte, de az OC kutyák ellen ugyanúgy használható? Te melyiket ajánlod, a JET-et, vagy a FOG-ot?

Vojislav · http://onvedelem.blog.hu 2009.03.12. 22:16:25

szanthomaster: Kutyák ellen tökéletes.

Ha úgy érzed, egy éles helyzetben is képes vagy higgadtan és pontosan célozni, akkor a JET-et, mivel univerzálisabban használható, valamint nagyobb egy kicsivel a hatótávolsága. A FOG pedig pont abból a szempontból jobb, hogy nem igényel olyan precíz célzást, viszont zárt térben egyáltalán nem javaslom a használatát. Szóval mindenki a képességei és igényei szerint válasszon, ez az én álláspontom.

Vojislav

experienced 2009.03.20. 19:41:41

Itt a bizonyíték, hogy a CS hatóanyag mennyire nem hat a részeg emberek ellen : www.youtube.com/watch?v=ltTNHn-7l8Q&feature=related

-A videón jól látható, hogy egy JET szórófejű CS Spray segítségével próbálják elfogni, nem sok sikerrel.

agismith89 2009.03.21. 11:21:20

Szia!

Szeretem az állatokat, ezért érdekelne, hogy ezeknek a "paprikás" sprayknek az alkalmazása a kutyákra nézve sem jár-e komolyabb egészségügyi károsodással?

Vojislav · http://onvedelem.blog.hu 2009.03.21. 14:03:04

agismith89: Semmilyen maradandóan káros hatással nincs az állatokra nézve sem.

crazymokus 2009.03.21. 23:21:00

Örömmel olvastam ezt a bejegyzést, nagyon hasznos, köszönöm. :)
Édesapámtól kaptam egy Pepper KO Jet sprayt évekkel ezelőtt, azt mondta, ez a legjobb, ami kapható, hordjam. Most eszembe jutott, hogy utánanézek, mi is ez, és erre megtaláltam ezt a leírást.
Eddig csak bringázásnál hordtam, mivel tartok a kutyáktól, ők meg szeretik a kerékpárosokat. (Ezzel kapcsolatban praktikus, ha az ember olyan kerékpáros hátizsákot szerez be, amelyiken van a vállpánton egy kis zseb, feltételezem mobilnak. Na ide pont szépen befér a kis palack, és egyből előkapható.)
De azt hiszem, ezután utcán hétköznap is fogom hordani, a mai világban kockázatos lányként közlekedni, főleg ha időnként igen későig dolgozik az ember...

Most nézem, tavaly lejárt a szavatossága a spraymnek. Ez vajon azt jelenti, hogy már nem hat? Hmm, lehet veszek egy újat, ezt meg kipróbálom valahol kint. :D

DarkFuture · http://metalmetal.blog.hu/ 2009.03.28. 11:10:54

Valószínűleg életet mentett a spray de még így is hatalmas szerencsével és egy arc műtéttel megúszta a srác,de legalább nem halt meg.Simán ott is maradhatott volna a boxerezés miatt.

www.hunhir.hu/index.php?pid=hirek&id=18148

"A támadók hátulról közelítettek, és amint a magyar fiú megfordult, egy boxerrel arcon ütötték, ennek következtében nekiesett egy üvegkirakatnak. Ezután még volt annyi ereje, hogy elszökjön támadóitól, akik azonban üldözőbe vették, de mire utolérték volna, sikerült elővennie az önvédelmi gázsprayt, amellyel lefújta a támadókat, de így is súlyos sérüléseket szenvedett, eltörött az orra és az arccsontja."

És ez egy ütés volt.

TÖRekvő 2009.04.15. 19:57:18

Ma vettem egy KO Pfeffer Fog gázspray-t. A tetején van egy kis biztonsági műanyag, ami gondolom azért van, hogy a zsebemben ne nyomódjon be. Azt törjem ki most és hordjam úgy, vagy csak használat közben egy határozott erős nyomással szakítsam át az ujjammal?
Köszi a választ...

Vojislav · http://onvedelem.blog.hu 2009.04.15. 21:27:26

Természetesen azt ki kell törni, és nem befele, hanem kifelé. Annyi a szerepe, hogy amikor megveszed látod, hogy teljesen új és nem volt használva.

napliget 2009.04.19. 15:38:25

Kedves Vojislav! És azt miért nem mondod el, hogy ha használnak sprayt, azt mint " elkövetés " eszközét lefoglalja rendőrhatóság, úgyanis rendőrhatóság nem vizsgálja a Btk. 29.§ ( 1 ) bek., hanem a leg egyszerűbb utat választja, min. garázdaság, csoportosan elkövetett garázdaság ... stb - stb! A jogos védelmet állapítsa meg az ügyészség vagy bíró, de Ők is nagyon rotkán mondják ki a jogos védelmet, inkáb megindokolják, hogy miért szüntették meg az eljárást a védekezővel szemben, miért " csináltak " tanut belőle, bűncselekmény és/vagy bizonyítottság hiányában! Szóval, megússza igen, de az " elkövetés " eszközét lefoglalja rendőrhatóság, ügyészség pedig, el is kobozhatja, még akkor is, ha a gyanúból nem csinál vádat, jogában áll! Namost! Az eljárás olyan 2 év! Ha mondjuk gázpisztollyal védi meg magát a polgár, akkor min. 2 évig, nem fogja látni a gázpisztolyát és még el is kobozhatják, akkor sosem! Azt mondom, hogy inkább sprayt használjatok és ne sajnáljátok a tényleges jogsértő magatartást tanúsitótol a flakon tartalmát, mert úgyis elveszik tőletek és hagy vegyék! Ha gázpisztolyt használtok azt fogják elvenni és az sokkal drágább és kedvesebb az embernek, ráadásul, ha Kovács II. r.főtörzs.örm. nekilát " megszakérteni " a fegyvert, akkor abból nem sok jó lesz, tehát, el fogja rontani és úgy kapod vissza, ha visszakapod és hetekig kell rajta dolgoznia 1 fegyvermesternek, mire Kovács II. r.főtörzs.örm után rendbehozza! Az sem olyan egyszerű, ahogy Vojislav elmondja, hogy csak besétálsz engedélyért a rendőrhatósághoz! A politikai vezetés, retteg a fegyverektől, ezért a közterületi engedélyezést, jól beszigorította! Szóval, kapsz engedélyt, ha nagykorú vagy, büntetlen előéletű vagy nem vagy rabosítva, orvosi - vizsgálat és pszichológia a lélektani laboratóriumból! Jó, lehet, hogy a lélektani laboratóriumból nem kell pszichológia, gáz esetében, de orvosi tutira és az se piskóta! [ Nah ... Gyerekek, eggyenlőre ennyi, így hirtelen, Vojislavot " ki igazítani " ! ] Ja, és hogy miért van így? Háát, azért mert Magyarországon nem igazság, hanem jog szolgáltatás van és nagyon lassan működik a gépezet és nagyon bürokratikusan! Csak, egyszer véditek meg magatokat és megtudjátok! Kell majd magyarázkodni, jó sokat a fórumokon ... rendőrnek, ügyésznek, bírónak ... ( Tiszta gyász azért már! ) !!

Hitetlen (ex)Bérgyilkos 2009.04.20. 20:50:26

Ne várd meg a zsarut, ennyi.

Kukonya 2009.04.24. 11:06:20

Sziasztok!
Nagyon hasznos ez a blog. Engem már többször "megtámadtak", ok nélkül leköptek, tapiztak az utcán. Nemrég vettem egy Defenol sprayt, és eddig a táskámban hordtam, amit nagyon rosszul tettem. Sőt, ki sem mertem próbálni. A lényeg, hogy amikor szükségem lett volna rá, nem volt igazán kéznél. Szóval egyetértek Vojislavval, igenis hordjuk a nadrágunkban, vagy olyan helyen, ahol egyből elő lehet venni. Ezek a támadások sokszor váratlanul érik az embert, nekem az a gondom inkább, hogy egy pillanatra leblokkolok, és akkor eszembe sem jut hirtelen a spray. Talán ez azért is van, mert eddig nem úgy mentem ki az utcára, hogy bármikor megtámadhatnak. De most már okosabb leszek. Végül kipróbáltam a sprayt, jó messzire lőtt és eléggé nagy "felhős" sugárral, icipicit sikerült is beszívnom, de legalább tudom, mit okoz. Kis köhögéssel megúsztam. :-)
Mindenesetre én szeretném megköszönni Vojislavnak ezt a blogot, mert tényleg sokat segít.

VegyészBéla 2009.04.27. 19:32:23

Helló! Egy kérdésem lenne. Hol lehet beszerezni B-A-Z megyében ilyen "KO Pfeffer dezodort"?
Természetesen privátban is elegendő a válasz. ;-)
Előre is köszi, Hopkinsz.

eksün 2009.05.08. 19:46:19

Üdv!
Gunbox honlap:
"FIGYELEM! ÜZLETÜNK IDEIGLENESEN ZÁRVA TART."

Honnan lehet még szerezni sprayt pesten?

napliget 2009.05.09. 14:07:29

Az Ecserin?? xD xD

riha96 2009.05.09. 22:12:26

Hali!

Anyámnak még adott a bátyám még anno egy rendőrségi gázsprayt hogy ha bajba kerül meg tudja magát védeni, nah egy hete megtaláltam a fiókban messze elfújtam de már régi ('99-s lejáratú) volt és direkt bele mentem a felhőbe XD kegyetlen volt XD és bátyám mondta hogy kicserélteti majd anyutól elkérem mert ő kocsival járkál, én gyalog XD nah majd megvédem magam... itt nincsenek naon rendőrök csak polgárőrök azok is csak 10 után naon aktívak a gyerekekre mert hoztak egy rendeletet hogy 10 után gyerek nem tartózkodhat közterületen felnőtt nélkül... amióta megölték a 14 éves lányt éjszaka :S:S ... nah szal ennyih XDD

cribman 2009.05.12. 08:03:25

Sziasztok,

engem is érdekelne hol tudnék ilyen sprayt vásárolni budapesten. gunbox ugye zárva, mailre nem válaszolnak. ecserin eredetit árulnak?

cribman

Hitetlen (ex)Bérgyilkos 2009.05.13. 21:16:24

Várni kell vagy fejleszteni.

Vojislav · http://onvedelem.blog.hu 2009.06.08. 11:45:50

Mindenkinek aki vagy itt vagy levélben kérdezte, hogy hová tud menni a GunBox helyett, javaslom a GunMaster fegyverboltot - www.gunmaster.hu

Nem garantálom, hogy kapni KO Pfeffert is, de ezzel megegyező minőségűt és hatékonyságút biztosan.

Vojislav

roti86 2009.06.13. 11:39:16

Sziasztok!
Aki tud Miskolcon vagy közelében olyan boltot ahol lehet kapni KO Pfeffer sprayt az írjon.

Köszönöm.

padika11 2009.06.25. 07:45:24

Szia!

Én sokat járok természetben és sajnos sok kóbor vagy elkóborolt kutyával találkozok. Kutyatámadás esetére ajánlott a gázspray? Vagy vegyem meg az ultrahangos kutyariasztót sokkal többért? Örülnék a segítségnek.

Vojislav · http://onvedelem.blog.hu 2009.06.25. 11:53:10

@padika11: Egyértelműen a gázsprayt tudom javasolni, természetesen itt is számít a minőség. Sok kutyatámadásos esetről hallottam és a KO Pfeffer például kivétel nélkül mindig bevált.

Vojislav

Shadowhunter 2009.06.30. 13:12:41

Hali tőlünk egyszer már kapott Defenol Cs super KO ból egy hullarészeg fószer... kb ráment a fele és rá fél percre a tag összeesett:)

Ja és tegnap teszteltük az OC vagy mi csak pepper KO nak hívjuk... ne tudd meg nagyon brutál mondjuk zárt térben voltunk de senkit nem kapott el közvetlenül de utána menekültünk. úgy folyik a könnyed mint a defenoltól de mellette marja az orrodat, szemedet, szájadat. Emellett iszonyúan fáj minden levegővétel, még 10 óra múlva is érzed...szerintem ezt nem embereknek találták ki:)
Emellett a víz sem segített, plusz ráülepszik mindenre ha megtörlöd a semed csak rosszabb.

Musik.Man 2009.07.06. 16:35:38

Szeretnék egy ilyen brutál gázspray-t én is. Már másodszor kötöttek belénk hazafelé. A haveromat 3 szor rúgták fejbe a földön. HA van nálam egy ilyen talán az egészet megelőzhetjük. ÉS esélyünk is lett volna elfutni, mert kb. 20-an támadtak ránk.
Veszek ebből vagy ezret. Egyszerre kettőt fogok a pofájukba fújni :(

Agreement 2009.07.24. 13:21:59

Tisztelt Vojislav!

Az spray amiről eltávolították a festékbevonatot (40ml, összetevők, márkanév stb.) és teljesen fémtiszta az milyen reakciókat válthat ki igazoltatáskor. Azért a spray-ért amiről nem bizonyított, hogy a jogszabályban leírtaknak nem felel meg, birságolhatnak?
Köszönöm a valászát előre is!
agr

Hitetlen (ex)Bérgyilkos 2009.07.24. 20:37:23

@Agreement: Drága "rendőreink" alapból elkobozzák, és bírságot kapsz. Jobb, ha erre készülsz.

Agreement 2009.07.25. 08:25:18

@Hitetlen (ex)Bérgyilkos: Ok köszi! Akkor inkább maradjon rajta a festés? A 20gr nem szerepel rajta csak a 40ml. Dragon Pfeffer 8%-os a tipusa, made in Germany
Agr

Hitetlen (ex)Bérgyilkos 2009.07.25. 12:26:27

@Agreement: Igazából teljesen mindegy, hogy van rajta jelzés vagy sincs, ha igazoltatnak(aminek biztos oka van, pl. tüntetés vagy önvédelmi eset), és ha észreveszik nálad(ami nagyon valószínű), akkor elveszik, elküldik a "szakértőkhöz", és megbírságolnak.
Bár ajánlatosabb rajta hagyni az írást, mert még terrorismussal is megvádolnak, ha olyan kedvük van.

A legegyszerűbb, ha nem hordasz ilyet, de az öngyilkosság, úgyhogy csak azt tudom javasolni, hogy a zsarukra is figyelj oda.

Agreement 2009.07.25. 13:30:59

@Hitetlen (ex)Bérgyilkos:
Köszönöm gyors válaszod! Utolsó kérdés(ek): a büntetés 30.000,-Ft jelent mostanában ugye? Ez szerinted priusszal is jár vagy csak egy bírság - mondjuk utána nyugodtan kérhetsz erkölcsit vagy nem adják meg emiatt - esetleg a gáz-riasztó pisztoly viselési engedélyét is azonnal bevonják ebből adódóan és a pisztolyt is elkobozhatják tőlem. Tehát tegyük fel a szituáció a következő van nálad egy gáz riasztó pisztoly viselésivel meg egy gázspray amihez ugye nincs semmi okmány - akkor a hatóság egy igazoltatás során visz mindet? Utóbbikra szerintem azért van együttesen szükség, mert egyes nem kívánt helyzetekben érdemesebb minnél kisebb hanggal önvédekezni...

Üdvözlettel: Agr

Hitetlen (ex)Bérgyilkos 2009.07.26. 12:11:14

@Agreement: itt egy májusi eset:
www.echotv.hu/index.php?akt_menu=2&newsid=106500
Ebből is látszik, hogy vannak még normális igazoltatók, tehát vagy mindet elveszik, vagy egyiket se. A legjobb, ha felhívod a rendőrségi ügyeletet, és megkérded tőlük.

A szabálysértés tényét kettő évig tárolják, ami szigorítja a következő szabálysértés büntetésének mértékét.

Agreement 2009.07.28. 11:51:25

@Hitetlen (ex)Bérgyilkos: Köszönöm figyelmed és segítséged! Üdvözlettel: Agr

Agreement 2009.08.01. 09:45:57

Itt egy video benne egy drogos akin nem fog a paprika... Soha se bíz meg semmiben 100%-ig..

www.youtube.com/watch?v=-2A7IsQ83bY

hipcso 2009.08.31. 16:07:04

Gyerekek! Ha máshol nincs a vaterán"gázspray "beütésre van kipróbált K.O. 1200-ért. Szerintem jó,mivel teszteltük.Lesz Szlovák 500-e-s soki is állitólag gázzal és anélkül.

Bazsa89 2009.09.01. 22:33:55

Hali!
egyik barátommal a kocsiba vártam a barátnőmet az út mellet mikor feltűnt egy részeg biciklis aki eldobta a biciklit majd a kocsi oldalába rúgta és magyarázni kérdezte hogy verekedni akarunk? Aba a pillanatba kinyitotta a kocsiajtót is nyúlt befele a barátomnak a kesztyűtartóba volt egy gázspray kivetem és lefújtam a gyerek hátralépet összeset előkerült a testvére aki a kocsi mögött várakozott mi meg elhajtottunk majd 2 óra múlva kopogtattak a rendőrök hogy test sértésért feljelentet másnap sikerült beszélni a gyerekkel hogy mégis hogy gondolta hogy ő kötözködik és feljelent végül visszavonta a feljelentést de mivel gázspray volt használva ezért mehetek 15-én a rendőrségre. Tud nekem valaki valami tanácsot adni hogy mit fogok érte kapni?

Vojislav · http://onvedelem.blog.hu 2009.09.01. 23:36:26

@Bazsa89: Az attól függ. Gázsprayt elkobozták? Ha igen, milyen volt pontosan? (töltőanyag, töltőtömeg)

Amennyiben nem foglalták le, akkor természetesen elveszett, megsemmisült, stb. Mivel az elkövető a feljelentést visszavonta, így a rendőrség hivatalból azt fogja vizsgálni, hogy használtál-e illegális ergo köz.bizt. kül. vesz. eszközt. Természetesen te ilyet nem tettél mivel a gázsprayd 19g töltőtömegű a hatóanyaga pedig CS. Ezen túl nincs miért aggódni, ketten vagytok, elmesélitek mi történt, elmagyarázzátok, hogy fokozottan indokolt volt a spray használata és így tovább.

Vojislav

Bazsa89 2009.09.01. 23:46:19

@Vojislav: Nem kobozták el mert nem adtam oda azt mondtam nem tudom hova raktam de a rendőrségre be kel vinnem

д · http://www.hovane.blogspot.com/ 2009.09.02. 14:29:05

azért ez milyen szép, hogy nem védheted meg magad, mert rád húzzák a vizeslepedőt...
komolyan, ilyen megtörténhet? de a szamurájkardokkal pózóló ci****okat nem cseszegetik...

Bazsa89 2009.09.02. 23:24:48

@Vojislav: mit mondjak milyen gázsprayt használtam ami használva volt az pajzs nevezetű egy fegyverboltba lett vásárolva az jó vagy valami mást mondjak?

Kickgunner · http://kickgunner.blog.hu/ 2009.09.03. 19:34:57

@Bazsa89: Azt mondhatod nyugodtan. Csak OC tartalmú gázsprayet ne említs, mert az KKVE, közterületen nem lehet nálad csak elcsomagolva.

mecronomicon 2009.09.17. 13:12:23

Sziasztok!
Szeretnék egy receptet megosztani veletek .A ti dolgotok kiprobáljátok e vagy sem. A dolog,hogy lehet otthol gázsprayt késziteni:)
Ha valakit érdekel irjon.

japan 2009.10.09. 12:35:06

Hello Vojislav.
-"Természetesen te ilyet nem tettél mivel a gázsprayd 19g töltőtömegű a hatóanyaga pedig CS. Ezen túl nincs miért aggódni,,-
Hogyha a töltötőmeg 20g alatt van ,de a hatóanyag az nem CS hanem OC ezek szerint az igazoltatásnál(használatnál) az már próbléma. Elvileg tehát OC nem lehet nálad ??? Nekem OC -van ,de azt pult alól adta a fegyverboltban az eladó. Mondván ,hogy ez erősebb. Akkor talán veszek mellé egy sima CS-t és ha van valami a rendőrnek majd azt mutogatom.

Hitetlen (ex)Bérgyilkos 2009.10.12. 17:18:56

@japan: lásd Kickgunner utolsó válaszát

galad.szornyi 2009.10.26. 13:37:02

Üdv! Kb. fél éve vettem egy vadászboltban egy 'MK-8' First Defense által gyártott paprika sprayt. Van erről valami vélemény? 2500 Ft volt-legalábbis erre emlékszem, a blokk már nincs meg-, tehát annyira rossz nem lehet. Ahova suliba járok igen megszaporodtak a kisebbségi etnikumhoz tartozók(mármint a városban, és nem az iskolában), és eléggé gyakran előfordulnak a kötekedések, és kezd durvulni a dolog. Eddig nem kellett használnom a sprayt, szóval nem tudom, hogy hatásos-e.

shaman8 2009.10.28. 18:42:03

sziasztok!
van egy ötletem!
ha van egy gáz sprétek.
cinkézétek(pl.: Axe-t nyomjrá
am lehet hogy ezt észre veszik?

papazole 2009.10.28. 20:39:29

Gyerekek ! Csere útján egy karton K.O. / CS / önvédelmi gázspray-hez jutottam. Egyben átadnám akinek szüksége volna rá,vagy árulja. 50 db / 800 ft. 2012.12.31-ig jó. Eredeti Német !/zolee.v@gmail.com /

galad.szornyi 2009.10.29. 12:20:25

shaman8! több mint valószínű, hogy észreveszik, mivel az AXE többszörösen nagyobb mint egy paprika spray.

shaman8 2009.10.29. 17:08:01

sziasztok!
tudom hogy nagyobb.
de egy probát megér XD
vagy csak rá ragasztani a CO-ra mást ami elfogadható ennyi :D

szeretnék egy paprika sparyt(gázsprét) venni .
am gyerek is be mehet fegyver boltba(a gázspréért?
pl.: 15 éves is bemehet oda?

mecronomicon: engem érdekel a recept :D

shaman8 2009.10.29. 17:10:23

@mecronomicon:
engemd érdekel

napliget 2009.11.01. 23:15:51

@shaman8: Lőször is, írni tanuljál +! gázspray! 15 évesen, semmi keresnivalód nincsen fegyverboltban! Am. is., úgysem adnak a kezedbe, semmit! Próbálkozzál ecserin, hátha kapx vmi. sz*rt! :D ... Vagy, már nincs is ecseri se?! :S :)

galad.szornyi 2009.11.26. 19:47:42

Kedves Napliget! azt hiszem tévedsz, ugyanis énis 15 éves vagyok, és mégis eladták nekem a paprika sprayt.... ráadásul vadászboltban. szóval meglehet próbálni 15 évesnek is venni. elvilegnem adhatnák el, de ugy is a pénz beszél....

DonVincenzo 2009.12.20. 21:28:11

Sziasztok!
Szemüveges/kontaktlencsés támadó esetén mennyit veszít a hatékonyságából bármelyik tipusú paprika spray? Valakinek valós tapasztalata esetleg?

tamas88 2009.12.28. 11:34:49

Üdv mindenkinek!
Én egy TW1000-s "OC" paprika sprayt vettem,2000Ft-ért.Hát csak egy kicsit fújtam a levegőbe,és beleszagoltam,de rögtön köhögtem,meg minden bajom volt.Szóval tényleg durva,és érdemes megvenni a minőséget.
Egy kép a termékről: www.coltelleriacollini.it/intershop/Large/2516.jpg

Ton1 2010.01.08. 02:07:52

Üdv, valaki tudna segíteni, honnan szerezhetnék, ilyen KO OC gázsprayt? Debreceni vagyok.
A FOG mennyire hatásos, úgy értem a JET-el is lehet önvédelmi helyzetben pontosan célozni? Vagy jobb a köd és akkor elvakul a támadó? Esetleg a ködtől aki védekezni akar is lebénul?

Köszönöm a választ, és szeretnék segítséget kérni, honnan tudok pontosan ilyen típust beszerezni. Úgy látom ez megbízható :)

Minden jót.

Ton1 2010.01.08. 02:20:50

Valamint a Sabre márkáról érdeklődék, hogy milyen? Láttam róla képet, viszont elég illúzió romboló, hogy made in U.S.A mellette meg végig magyar szöveg :D

Szykla 2010.01.17. 19:18:15

Üdv Mindenkinek!

Csatlakoznék, az előttem lévő hozzá szólóhoz.

Érdekelne, hogy van e valakinek tapasztalata, vagy bármi infója a SABRE Red Paprika Spray-ről(1500ft).
Erről lenne szó: kepfeltoltes.hu/100117/Sabre_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Valamint a First Defense MK-8 Paprika spray-ről érdeklődnék, szintén ez ügyben, hogy mennyire megbízható, jó minőségű, esetleg valakinek van e tapasztalata, használta e... (Munkahelyi felszerelés)
Erről lenne szó: kepfeltoltes.hu/100117/FirstDefense_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

withoutme333 2010.02.21. 10:53:11

sziasztok,apukám vett egy original Tw 1000-et és kipróbáltuk-egy fújás erejéig.ilyenkor még használható marad a többi,ami benne van?csak ezért kérdezem:
,,Szeretném viszont kiemelni, hogy csak teljesen originál sprayt viseljünk, amiből már történt fújás, használjuk tesztelésre vagy dobjuk el!"

ui.: nem szivárog

gyuszibá 2010.03.04. 11:23:11

Sziasztok

Protect paprika spray-ről van tapasztalat?
annyit tudok hogy 1100,- az ára és Német gyártmány

wsvap 2010.03.10. 11:09:47

A gázspray-k esetében a kiszórási formától függ a hatótáv. Ha a szórófej erősen terítő (köd/fog) típusú, akkor nem ritka, hogy 1 méter alatti távolságra megy csak el a gáz. A kicsit jobb, kevésbé terítő (cone) szórófejkialakítás esetén a hatótáv 1,5-2 méterre nő. A vékony sugárban (vizpisztolyszerűen) fújó (jet/stream (foam) ) gázsprayk nem ritkán 3-5 méterre is elvisznek.

wsvap 2010.03.10. 13:40:27

Ezt csak ezért mert sztem kimaradt a leírásból. Egyébként nagyon jó, köszi!

MaD 2010.03.14. 23:18:53

Kedves Vojislav!
A férjem által tudtam csak belépni, de el szeretném mondani, hogy a cikked sok segítséget nyújtott nekem az önvédelem terén. Ma egy rendkívül szokatlan helyzetbe kerültem, a Nyugati pályaudvaron egy kéregető megfenyegetett, majd kergetni kezdett, segítséget csak hangos kiabálás után kaptam néhány férfitól, akiknek rendkívül hálás vagyok. Az ijedtségen kívül egyelőre semmi bántódásom nem esett, de nagyon elgondolkodtatott, hogyha ez megtörténhet nappal ( kb du. fél 4-kor), akkor mi lehet még éjszaka, vagy késő este, amikor munkából jövök haza. Cikked sokat segített kiválsztani a hatékony és hosszú távon ártalmatlan paprikaspray-t, amit innentől kezdve hordani fogok. Mit vesztettem ma? Az illúziót, hogy békés, tisztességes emberként biztonságban vagyunk, én, és a családom. A hatéves gyerekemet csak az erős szél miatt nem vittem magamal. Természetesen hazaérve, amikor már elő mertem venni a mobilom, felhívtam a rendőrséget. A diszpécser azt mondta, nem állíthatnak minden utcára rendőrt. Én erre azt válaszoltam, mindegyikre nem is kell, de a Nyugati Pályaudvarra talán tanácsos lenne, ott ugyanis jelenleg nem működik állandó rendőri felügyelet. Szeretném, ha más nem élné át ezt az ijedelmet, ha mást nem fenyegetnének azzal, hogy idézem " elkaplak, lelőlek, te büdös kurva,". Békés, kisgyerekkel dolgozó zenetanárként nehéz ezt helyre tenni.
DIAZ451

д · http://www.hovane.blogspot.com/ 2010.03.16. 16:51:36

@MaD:
sajnos ez mindennapos :(

www.hovane.blogspot.com

itt tudsz tájékozódni, hogy melyek azok a helyek, melyet jobb elkerülni, vagy felkészülten megközelíteni. ilyenkor jobb kézbe venni (pl. zsebben) a spray-t.
a nyugati részletesen ki van elemezve. ha észrevételed van, írd meg nyugodtan.

redpepper 2010.03.19. 10:55:38

A válasz Ton1-nek és Szyklának.

Az említett spray valóban USA termék, viszont hazánkban csak úgy lehet ilyen terméket forgalomba hozni ha el van látva magyar nyelvű kezelési utasítással, valamint szerepelnek rajta azok az adatok amelyek a képen is láthatók.

A főbb adatai a spray-nak 1,33 %-os capsiacinium tartalom, 2000000 shu erősség, kb. 3 méteres hatótávolság.

A gyakorlati próbák alapján kb. 15 perces szemlecsukást eredményez és kb. 1 napos erős égő érzést a bőrön. ( De néha visszapofázik másnap is. ) Elmebetegen, támadó rotin és részegen volt eddig tesztelve és megbízható jó hatásfokkal működött.

Ja és a terméken HPLC garancia van. ( Ha jól fordítom akkor ez folyamatos folyadék-kromatográfos vizsgálatot jelent, vagyis a gyártó garantálja, hogy a palackba töltött folyadék valóban azt és abban a töménységben tartalmazza amit ráírtak. )

Üdv egy felhasználó.

Szykla 2010.03.22. 08:28:51

Redpeppernek köszönöm a segítséget! Így már mindenképpen be fogok szerezni egyet ebből a termékből... ;)

TaR 2010.04.03. 09:42:10

Oi!
Kérdezni szeretnék
az elmúlt napokban vettem egy őőő
mondjuk American style NATO super paralisant német gyártmányú elvileg gázsprayt na mostmár csak az a kérdés hogy ez mennyire hatásos?
ja és van korhatárra tekintet a boltban amit irtál ebbe a Gunbox-ban az általad fent emlitett 2 spray nél??
köszike : )

Vojislav · http://onvedelem.blog.hu 2010.04.03. 15:13:16

@TaR: Szia!

Nem javaslom önvédelemre amit vettél. Elfújni gyakorlásra jó, önvédelemre nem. Amiket ajánlani tudok az a Defenol CS, KO Pfeffer FOG/JET.
Nincs rá korhatár természetesen.

Vojislav

TaR 2010.04.03. 22:05:07

Köszike!
és akkor ezzel most a családtagjaimat fújjam vagy a nőcit akitől vettem :D
azt állitotta hogy hát ez igy meg ugy és akkor bumm meg hogy izé :D
... :D

Mr. Jack 2010.04.16. 20:05:46

A gázspray-jel kapcsolatban felmerült bennem egy kérdés: sima aeroszolos dezodor mennyire lehet hatékony önvédelmi helyzetben?

TaR 2010.04.17. 10:43:48

@Mr. Jack: hát nálam 100% lenne mert undorodom a szaguktól :D
de hát : ) passz szerintem nem nagy beruházás egy ilyen 1500 ft és nem büntetnek érte : )

Hejdermenko 2010.04.18. 17:49:37

@DonVincenzo: A kontaktlencse viselése veszélyes lehet, a lencse alá került hatóanyag maradandó szemkárosodást is okozhat.
A szemüveggel kapcsolatban: Ugyanolyan hatásos, ha már az arcára is kerül a spray.

after80 · http://sasfeszek.blog.hu 2010.05.13. 23:22:51

Nekem KO Fog van.
Verekedéshez is jó ha jól rámarkol az ember.
Kutyák ellen a zavaró hangot adó kütyük is jók. Ha sprayvel fájják a kutyát az negyon megviseli a dögöt. Minden szisszenésre menekülni fog.

David265 (törölt) 2010.06.01. 15:07:44

Üdv!
Egy kis segítség kellene! KO Pfeffer típusú sprayt szerettem volna venni a Gunbox pesti üzletébe, most voltam hétfőn és nem volt. Régebben is érdeklődtem, akkor és most sem tudták megmondani, hogy mikor várható. Azt szeretném kérdezni, hogy hol lehetne még beszerezni ezt a típust, leginkább Pest érdekelne, vagy Zala megye?
Köszönöm!

VándorLélek 2011.03.23. 16:11:20

Látom, volt már itt kutyával kapcsolatos hozzászólás is. Velem tegnap történt meg, hogy sétáltattam a kutyámat (pórázon) és egy másik kutya rátámadt (nem volt pórázon). Persze rohantam a kutyákhoz (a másik kutya gazdája csak távolról szemlélte), sikerült szétválasztani őket. Miután felkapam, még fél percig sírt. A másik kutya gazdája lassan, komótosan indult felénk, majd amikor mellénk ért, flegmán egy "elnézést" szót lökött oda. Most arra gondoltam, hogy veszek gázspray-t és legközelebb, ha látom a flegma mestert, közlöm vele, hogy a kutyáját tartsa pórázon, mert ha még egyszer megtámadja az enyémet, akkor lefújom (a kutyáját).
Szerintetek ez így helyes? Vagy hogyan lehetne az ilyen taplókat rávenni, hogy a vad kutyájukat neveljék meg vagy kössék pórázra?

drazzs 2011.04.14. 15:33:09

@VándorLélek: Velem is volt már ilyen. Egy nagy testű kutyának sikerült is megharapni, engem is és a kutyámat is (az én lábamból egy 1x1 cm-es darabot sikeresen ki is metszett, a kutyám nyakán 3 lyuk lett, a lába pedig 1,5 hónapig a kétszeresére dagadt.) Szóval engem is érdekelne, hogy melyik gázspray jobb kutyatámadás esetén? Veszprém környékén hol lehet venni?

levibela 2011.04.29. 19:05:11

A ko pfeffer nem gyengébb mint pl a tw 1000 ha 40 ml-ben van ugyananyi hatóanyag mint a 20ml-ben(tw1000)?

bepofazo 2015.09.24. 00:28:31

20 gramm töltőtömeg lehet nálam.
Ez akkor azt jelenti, hogy egy 20 ml-es spray, vagy csak 15 ml-es?
Mennyire sűrű ez a hatóanyag?

hozzászólok néha 2017.05.03. 11:55:06

Vettem Párkányból, a webes vadászboltból, címre kiszállítva négy decis, nagy "tömegoszlatós pepper jet spray"-t! ;-)
A címkéjét lehúztam gondosan és egy fekete "kézi tűzoltókészülék" van nálam, ha kérdezni bárki. (Még az alján az adatokat is részben kidörzsöltem...)
Medve elleni védekezésre is ilyet kínálnak, hasonlókat.
Azért jó pl. ha több eltérő kultúrás próbálja elállni az utadat, hogy "aggyá cigit, hány óra van, van mobilod paraszt geci?"....
https://www.kotte-zeller.de/$WS/kotte-zeller-shop/websale8_shop-kotte-zeller-shop/produkte/medien/bilder/gross/50378_1.jpg
Fogok alkotni egy derékszíjas tokot neki, hogy hátul, vízszintes helyzetben lehessen a keresztcsontom táján és jobb kézzel hamar ki/elő tudjam húzni...
(Kinek mi köze hozzá, mitől "púpos" a felső ruházatom alatt.)
Mert úgye REJTVE HORDUNK ilyen dolgokat ám!
És nem szórakozásból, hanem KIZÁRÓLAG ÖNVÉDELEM ESETÉRE!
(Nem provokálunk senkit, inkább legyen eldobva néhány év múltán - a szavatossága miatt főleg - amikor újabbra ruházunk be, mert mindig KELL!) Csak magunkra számíthatunk általában!

Arpiel 2017.09.21. 15:22:18

@redpepper: "Elmebetegen, támadó rotin és részegen volt eddig tesztelve és megbízható jó hatásfokkal működött." Azt akarod mondani, hogy ti próbáltátok a fent említett alanyokon, az anyag hatását ? Ez önmagában aljasabb és elítélendőbb dolog, mint egy direkt szándékosan elkövetett támadás ! Egy elmebetegen emberen kipróbálni a hatását a szernek, simán kimeríti a kegyetlen szadista abnormalitás fogalmát ! Ez már szociopata viselkedés !

Gázspray 2018.09.20. 08:01:07

Gázsprayk nagy választékban.

(JET és FOG gázsprayk, őv tokok)

Házhoz szállítás 1. munkanap alatt az ország teljes területére.

A termékek megtekinthetők és rendelhetők: www.latvanypont.hupont.hu/29/gazspray

Védd meg magad és a családod!
Ajándéknak is tökéletes.
Akár életet mentő ajándék is lehet!

#gázspray #spray #önvédelem #parikaspray #biztonságiőr #vagyonőr

Gázspray 2018.10.25. 16:57:58

Gázsprayk nagy választékban.

Rendelhető: www.latvanypont.hupont.hu/29/gazspray

1. munkanapos szállítás az ország bármely pontjára.

Védd meg magad és a családod!
Ajándéknak is tökéletes.
Akár életet mentő ajándék is lehet!

#gázspray #spray #önvédelem #parikaspray #biztonságiőr #vagyonőr

Gázspray 2018.10.25. 16:58:53

Gázsprayk nagy választékban.

Rendelhető: www.latvanypont.hupont.hu/29/gazspray

1. munkanapos szállítás az ország bármely pontjára.

Védd meg magad és a családod!
Ajándéknak is tökéletes.
Akár életet mentő ajándék is lehet!

#gázspray #spray #önvédelem #parikaspray #biztonságiőr #vagyonőr
süti beállítások módosítása