HTML

Önvédelmi blog

Friss topikok

  • Gázspray: Gázsprayk nagy választékban. Rendelhető: www.latvanypont.hupont.hu/29/gazspray 1. munkanapos szá... (2018.10.25. 16:58) Gázspray, mint életmentő eszköz?
  • Gázspray: Gázsprayk nagy választékban. (JET és FOG gázsprayk, őv tokok) Házhoz szállítás 1. munkanap alatt... (2018.09.20. 08:19) Önvédelem vagy értékvédelem?
  • Gázspray: Gázsprayk nagy választékban. (JET és FOG gázsprayk, őv tokok) Házhoz szállítás 1. munkanap alatt... (2018.09.20. 08:16) Úton hazafelé
  • Gázspray: Gázsprayk nagy választékban. (JET és FOG gázsprayk, őv tokok) Házhoz szállítás 1. munkanap alatt... (2018.09.20. 08:15) A folytatás
  • Gázspray: Gázsprayk nagy választékban. (JET és FOG gázsprayk, őv tokok) Házhoz szállítás 1. munkanap alatt... (2018.09.20. 08:14) Élménybeszámoló 2.

Linkblog

Hamarosan...

2009.10.30. 22:59 Vojislav

Elnézést mindenkitől a szünet miatt, a blog természetesen nem állt le, de ahogy látjátok az e-mailek illetve a hozzászólások többségére sem tudok idő hiányában sajnos válaszolni.

A blog írását hamarosan folytatom, sőt az e-mailekre is elkezdem megírni a válaszokat, addig viszont a türelmeteket kérném, köszönöm.

Vojislav

13 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://onvedelem.blog.hu/api/trackback/id/tr193378348

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hitetlen (ex)Bérgyilkos 2009.11.04. 12:49:30

Várjuk!

Erath 2009.12.09. 19:29:07

Addigis amíg megérkezik a következő téma, mindenkinek a figyelmébe ajánlanám a magyar kézitusa-katonai közelharcot. Itt a hangsúly a hatékonyságon, és nem a hókusz-pókuszokon van. Szeptemberben kezdtem el, és nagyon jónak tűnik. Tanulunk késharcot, bottal, tonfával is megtanulnuk bánni. A pusztakezes küzdelemről már nem is beszélve. És mivel a hangsúly a hatékonyságon van, a technikák nem bonyolultak, viszonylag hamar elsajátíthatók. Akit érdekel az nézzen be ide: www.kezitusa.hu/index.html

aribeth 2009.12.19. 12:11:47

Idén módosultak a Btk. jogos védelemre vonatkozó szakasza.

Régi:

29. § (1) Nem büntethető, akinek a cselekménye a saját, illetőleg a mások személye, javai vagy közérdek ellen intézett, illetőleg ezeket közvetlenül fenyegető jogtalan támadás elhárításához szükséges.
(2) Nem büntethető az sem, aki az elhárítás szükséges mértékét azért lépi túl, mert azt ijedtségből vagy menthető felindulásból képtelen felismerni.
(3) A büntetés korlátlanul enyhíthető, ha az ijedtség vagy a menthető felindulás az elkövetőt korlátozza az elhárítás szükséges mértékének felismerésében.

Új:

29. § (1) Nem büntethető, akinek a cselekménye a saját, illetőleg a mások személye, javai vagy közérdek ellen intézett, illetőleg ezeket közvetlenül fenyegető jogtalan támadás elhárításához szükséges.
(2) Nem büntethető az sem, aki az elhárítás szükséges mértékét ijedtségből vagy menthető felindulásból túllépi.
(3) A megtámadott nem köteles kitérni a jogtalan támadás elől.

És kiegészítették ezzel a paragrafussal:

29/A. § Nem büntethető, aki a saját, illetőleg a mások személye vagy javai elleni jogtalan támadás megelőzéséhez szükséges védelmi eszközt alkalmaz, ha az az élet kioltására nem alkalmas, és annak folytán a jogtalan támadó szenved sérelmet, továbbá ha a védekező a sérelem elkerülése érdekében mindent megtett, ami tőle az adott helyzetben elvárható volt.

Szerintem egy fokkal közelebb kerültünk a való élethez. Az más kérdés, hogy miképp alkalmazkodik majd ehhez az ítélkezési gyakorlat.

Galván_Tivadar 2009.12.31. 17:20:57

@aribeth: A minap egy részeg cigányasszony késő este rátenyerelt a csengőmre, majd arra hivatkozva, hogy itt lakik, a rendőrök kiérkezéséig (kb 20 perc volt csak, a kisebbséggel farkasszemet nézve mondjuk sokkal többnek tűnt) kiabált, teljes erőből rángatta és rugdosta a kaput. Felhívtam a figyelmét, hogy eltévesztette a házszámot, majd felszólítottam, hogy húzzon el, különben hívom a rendőrséget és így is tettem amikor nem tágított. Szerencsére a kapu bírta a strapát. Egy szögekkel kivert tetőléc akadt csak a kezem ügyébe amivel megfékezhettem volna, ha sikerül benyomnia a kaput.
Ekkor határoztam el, hogy beszerzek egy gázpisztolyt.
Mindezt csak azért írtam le, mert ha jól értelmezem akkor az új 29/A. § értelmében a fenti szituációban bátrabban használhatom az illetéktelen behatoló ellen a gázfegyvert.

shaman8 2010.03.27. 17:08:51

sziasztok!
mikor lesz új bejegyzés?(ezt nem sértésnek írtam ide,csak Várom a bejegyzést :D .)

Találtam egy önvédelmi könyvet(ami nem biztos hogy teljesen tisztán van leíva minden benne,de mindent fellehet használni. :D
könyv címe:
Fürkész könyvek (kiadója?)
Önvédelem

Jó az oldalad :D

shaman8 2010.04.18. 16:58:28

Mi az a K.O. ? és hogyan lehet csinálni?

szocilany 2010.07.13. 12:32:07

Sziasztok!

Nagyon tetszik a blog. Szinte az összes eddigi bejegyzést elolvastam, bár nem véletlenül. Igaz, engem konkrétan nem bántottak, viszont nagyon megijedtem. Ma reggel vártam a vonatra, mikor egy roma hapsi odajött hozzám cigit kérni. A mellettem ülő öcsém mondta, hogy ő nem cigizik, én meg azt válaszoltam, hogy nem tudok adni, mert kevés van, kérdezze meg a föntebb állóktól. Erre egy negyedórás szitokáradatot kaptam a nyakamba, hogy hogy beszélek én vele, tán csövesnek nézem, meg majd meglátjuk, hogy így beszélek-e, ha a f@rkát lenyomta a torkomon... pfff, egy csöppet k@rvára megijedtem. Végül tesóm mondta, hogy menjünk be egy sörre, aztán a következővel menjünk, hátha addigra eltűnik. Elindultunk a restibe, erre jött utánam, és hangosan szólíthatott, hogy "DAgadék! Dagadék!". Az eredmény az lett, hogy végül is az öcsém hazakísért, mert annyira be voltam sz@rva, hogy inkább el se mentem a diplomámért. Csütörtökön meg indulok Tokajba, ugyanonnan. Szerintetek megismer újra? Megint kötözködni fog? Kérjek tőle bocsánatot, vagy mi?

д · http://www.hovane.blogspot.com/ 2010.07.14. 10:14:26

@szocilany:
lehet, hogy megismer, lehet, hogy nem. ez a találkozás neked volt jelentős, számára ez mindennapos. szerintem 1 vagy a 100-ból.
lehet újra fog kötözködni, erre jobb, ha felkészülsz.
nehogy bocsánatot kérjél tőle. ne menj oda hozzá, és ne kérj bocsánatot, mert azzal csak magadat sodrod veszélybe.

kravtibor 2010.08.11. 14:48:13

: A késes videó remek, tényleg tükrözi egy valós vágás erejét. Cold Steel videón látni hasonló vágásokat. Egy mai modern késsel 1 csapásra le lehetne vágni egy kart ha a csont nem tartaná.
Sajnos sokan nincsenek tisztában a késtámadás veszélyeivel. Játékos késharcnál sokszor előfordult, hogy bár a támadó nem volt több 10 évesnél mégis könnyedén megvágta ellenfelét!

Sidi79 2010.10.15. 12:08:58

Sziasztok!
Mindenkinek ajánloma figyelmébe a Close Quarter Combat(CQC) nevű önvédelmi rendszert!
A rendszer Célja, hogy a jelentkezőknek egy reális, logikus önvédelmi rendszert oktasson, amely rendszer felkészíti a tanulókat a legkülönfélébb konfliktushelyzetek felismerésére, megelőzésére, kezelésére, megoldására.
A technikák megoldást kínálnak a valóságban előforduló, szinte minden fajta támadás ellen, attól függetlenül, hogy a védekező állásban, ülésben vagy akár fekvő helyzetben van a támadás pillanatában. Továbbá felkészít a különböző irányokból érkező, pusztakezes vagy a különféle eszközös és fegyveres támadások ellen(PL:BOT,KÉS,VIPERA,PISZTOLY).
Mivel a rendszert eredetileg a fegyveres erőknek és a kormányzati erőknek szánták,így Az oktatás taktikai kés és bothasználattal is kiegészül.
Az edzéseken nagy hangsúlyt fektetnek a szituációs játékokra és a stressz alatt történő gyakorlásra,hogy a tanulók a való életben is végre tudják hajtani a technikákat anélkül hogy leblokkolnának!
HA EGY IGAZÁN HATÁSOS SALLANGOKTÓL MENTES,KÖNNYEN TANULHATÓ ÖNVÉDELMI STÍLUST SZERETNÉL TANULNI IGEN TAPASZTALT ÉS EMBERILEG IS NAGYSZERŰ OKTATÓKTÓL AKKOR CSATLAKOZZ AZ EDZÉSEKHEZ!
Honlap: www.cqc.hu/

Gázspray 2018.09.20. 08:11:02

Gázsprayk nagy választékban.

(JET és FOG gázsprayk, őv tokok)

Házhoz szállítás 1. munkanap alatt az ország teljes területére.

A termékek megtekinthetők és rendelhetők: www.latvanypont.hupont.hu/29/gazspray

Védd meg magad és a családod!
Ajándéknak is tökéletes.
Akár életet mentő ajándék is lehet!

#gázspray #spray #önvédelem #parikaspray #biztonságiőr #vagyonőr