HTML

Önvédelmi blog

Friss topikok

  • Gázspray: Gázsprayk nagy választékban. Rendelhető: www.latvanypont.hupont.hu/29/gazspray 1. munkanapos szá... (2018.10.25. 16:58) Gázspray, mint életmentő eszköz?
  • Gázspray: Gázsprayk nagy választékban. (JET és FOG gázsprayk, őv tokok) Házhoz szállítás 1. munkanap alatt... (2018.09.20. 08:19) Önvédelem vagy értékvédelem?
  • Gázspray: Gázsprayk nagy választékban. (JET és FOG gázsprayk, őv tokok) Házhoz szállítás 1. munkanap alatt... (2018.09.20. 08:16) Úton hazafelé
  • Gázspray: Gázsprayk nagy választékban. (JET és FOG gázsprayk, őv tokok) Házhoz szállítás 1. munkanap alatt... (2018.09.20. 08:15) A folytatás
  • Gázspray: Gázsprayk nagy választékban. (JET és FOG gázsprayk, őv tokok) Házhoz szállítás 1. munkanap alatt... (2018.09.20. 08:14) Élménybeszámoló 2.

Linkblog

Élménybeszámoló 2.

2009.03.18. 20:13 Vojislav

Ez a levél tegnap este érkezett.

2009. március 17. 
Reggel 7:15.
 

A ráckevei héven 3 cigány megtámadott egy 15 éves magyar lányt. A lány elmondása szerint kettő, húszas éveiben járó nő és egy középkorú, erős testalkatú férfi több utast is zaklatott. A férfi bíztatta a két nőt, hogy nyugodtan vegyenek el, amit csak tudnak. Mind a hárman a lány köré álltak és elvették a táskáját, majd turkálni kezdtek benne. Kivették a pénztárcáját, mivel abban nem sok pénzt találtak a mobiltelefonját és arany ékszereket követeltek.

A lány nem adott semmit, erre csapkodni kezdtek és elhajították a táskáját.
Mikor a jegyellenőrt meglátták leszálltak és átmentek egy másik kocsiba.

A lakosok egyre inkább ingerülten kezelik az ilyen helyzeteket. Egyre gyakoribb az ilyen eset a városban, a tinédzsereket félelemben tartják a bandákban járó cigány származású fiatalok.

A cigányok ráckeveiek voltak, holnap többen is várják őket az állomáson..
 

Úgy látszik nem elég ingerültek, hogyha a kalauz megjelenése kellett hozzá, hogy elkotródjanak a cigányok. Miért nem segített előtte senki? A másik ami eszembe jutott, hogy a ráckevei cigányokról már hallottunk valahol, nem is olyan régen..

18 komment

Címkék: levél orkok válaszolok

A bejegyzés trackback címe:

https://onvedelem.blog.hu/api/trackback/id/tr73378344

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hitetlen (ex)Bérgyilkos 2009.03.19. 20:53:46

Csak összeszorítják a fogaikat, öklüket, és tűrik. De fejben már rég agyonverték őket.
Van (még) vesztenivalójuk, de egyszer robbanni fognak!

Tom Bobb · http://toronto.blog.hu 2009.03.24. 23:18:27

Sajnálatos, hogy ide jutott a magyar ember... hogy csak tűr.

noreturn 2009.03.26. 02:12:29

Jól indult a blogod, de az utolsó két bejegyzés miatt csalódnom kellett.

Ha a cigányozás érdekelne, kurucinfót olvasnék. Legalább írtál volna a levél után annyit, hogy ilyen helyzetben mit tehet az olvasó!
Arról nem is beszélve, hogy nyilván a levélíró sem azért küldte a levelet épp Neked, hogy "eldicsekedjen" vele, hanem hogy tanácsot adj neki.

Maradj inkább az eredeti témánál, jó kis blognak indult ez.

Vojislav · http://onvedelem.blog.hu 2009.03.26. 10:27:27

noreturn: Sajnálom, hogy csalódnod kellett, de tavaly nyár óta, - mikor a blog indult - változott néhány dolog, leginkább rossz irányba, ezt mindenki észrevehette.

Mellesleg, nem tartom cigányozásnak azt, hogyha megnevezem az egész probléma okát. Tudom, nem vagyok polkorrekt, de nem is próbálok az lenni. Kár lenne tagadni, de ez az egész blog is gyakorlatilag a cigányok miatt jött létre, ezen nincs mit szépíteni.

Vojislav

Adani 2009.03.26. 11:11:31

Vki erre mondta azt, h dehogy akarok én cigányozni, de mégis mit csináljak, ha ők voltak megint? Ezen csak hypoval tudnék segíteni.

noreturn 2009.03.27. 17:20:37

Ez így van, de ennek a bejegyzésnek mégis mi értelme volt? Mindenki tudja, hogy ez egy súlyos probléma, de ez a bejegyzés nem segít nekünk olvasóknak megvédeni magunkat :)
Szvsz, ha már ezt beraktad, illett volna valami tanácsot adni, mint a régebbi bejegyzéseknél, ha már "önvédelmi blog" :p

qx92 2009.03.28. 17:12:02

@Adani: belepotolok a hipoba :D

Iglukapitany (ra6380) 2009.03.30. 00:31:47

Hi!
Szerintem két dolog miatt "tűr a magyar". Az egyik a félelem, hogy helyben megkéselik, a másik, hogy később neki lesz baja. Most ugorva a rendőrhívós feljelentős eljárást, ha az ember tesz valamit (még ha csak szól is), attól kell félnie, hogy később megismerik, pláne ha nincs más útvonal ahol járhatna. Tehát szerintem önvédelem és mások védelme szempontjából előnyös lehet, ha az eset nem saját környéken történik, és a felismerést nehezítő öltözék (kapucni, napszemüveg). Ennek talán elrettentő ereje is lehet, legalábbis szerintem, hiszen ők használják is pl.: kevesebben adnák át az értékeiket "bemondásra" ha Lomborsonak nem lenne olyan igaza, vagy egy rövidnadrágos térdzoknis fazonnak, a fején szódásüveg szemüveggel

Főnix · http://fonix.blog.hu 2009.04.07. 12:06:18

Üdvözletem!

Igaz, még csak felületesen futottam át a blogodat, de amit eddig láttam az kifejezetten tetszik. Mivel e-mail címet nem találtam az oldalon, így arra kérlek vedd fel velem a kapcsolatot a fonixblog(kukac)hotmail.com címen.

üdv
Főnix

Pound 2009.05.08. 12:37:36

Sziasztok!
Ezen a levélen nem lepődtem meg, ugyanis tegnap(2009. május 7.) engem is ugyanezen a vonalon kóstoltak be 3-an, huszonéves cigányok, ezért nézek ma körbe a neten az önvédelem terén.
Tegnap este a 20:11-es hévvel indultam el hazafelé Ráckevéről. Már az állomáson láttam, hogy a szerelvény 6 kocsival indul és 3-an állnak az 5. kocsi ajtajában, hangoskodva, bunkó-módon. Még volt pár percem az indulásig rágyújtottam egy cigire. A jegyiroda zárva volt, egy már hazafelé induló hévvezetőnél érdeklődtem a jegyekről, stb.
Az egyik a három közül odajött és kért egy cigit. Adtam neki. Ezután csörgött a telefonom, hát felvettem. Ők ezt látták is, eközben elindultam és felszálltam a 2. kocsiba, ahol már ültek többen, ezért nem féltem. Ők az 5. kocsiban maradtak. Egy megállóval később átszálltak abba, ahol én ültem, jól meg is nézték, hogy azon vagyok-e. A középső ajtónál ültem, ők a kocsi első részébe mentek, így átlátták az egész kocsit. Így is maradt ez a következő faluig, ahol szerencsétlenségemre kiürült a HÉV, csak 4-en maradtunk(én és a 3 digó.) Ekkor odajöttek és kérdezték, hogy "mennyi az idő". Mondtam, hogy nincs órám, nem tudom. Erre ők: -"És a telefon?"
Mondtam, hogy nem tudom mennyi az idő. erre tanácstalanná váltak, sugdolóztak, én továbbra is olvasgattam, fél fülemen zenét hallgattam. De féltem nagyon, de lepleztem. Úgy ültek le, hogy egy velem szembe, egy mellém, egy pedig mögém. Ezzel az a probléma, hogy a látásteremben nem volt benne mind a 3. Szerencsémre nem vettek elő kést, sőt mondtam, hogy rossz helyen próbálkoznak. Ezután a táskámban kotorásztam, erre ők átszálltak egy másik kocsiba. Sztem azt hitték gázspray-ért nyúlok, de tévedtek, angolkönyvért. :D Kértek egy cigit, de nem adtam nekik. Utána még visszatértek, de a kocsi félig megtelt lett, úgyhogy leszálltak...

SKÓT 2009.05.25. 03:06:00

Szevasztok!

Frissen regisztrált tagaj vagyok az olvasóközönségnek, de az első pillantásra megtetszett a blog.
A levélre való válaszom az hogy igazából fel kellett volna állnia az embereknek...nem egynek, hanem mindenkinek. Tudom ez naív kijelentés, de ez lenne és lett volna a jó megoldás. Amit Iglukapitány mondott azzal teljesen egyet értek, mert ki akarja ma a napi gondjai közé még a hazafele utat is belevenni egy esetleges "nem az a csicska vóót aki beszolt neked?" mondattal a háta mögött. :S
Voltam már ilyen helyzetben, amikor áldozat voltam, és hetekig kerülő utakon mentem haza, figyelve minden árnyékra, mert nem adtam oda az órámat :S
Az ilyen levelek "sajnos" nem csak itt találnak meg, hanem az internet számos pontján, és a folyamatos zabszem az utcán feldühített, mint ahogy gondolom sokatokat. Elkezdetm hát önvédelmi sprtot tanulni.
Ott azt mondták, hogy neked az a feladatod, hogy ép bőrrel érj haza. Kövess el mindent azért, hogy vágások zúzódások nélkül érj haza. Ha nem megy, akkor csináld azt amit az edzésen megtanítottunk neked. És fuss!!! "Szégyen a futás, de a k*rva anyját aki kerget" Ha meg csak úgy tudsz hazaérni, hogy odalesz a mobilod és a pénztárcád, akkor vigyék. Sokan most azt mondhatják, hogy megdolgoztam azért a pénzért, telefonért, stb, de nem ér annyit, hogy kiontott belekkel ugyanúgy nézzenek téged a héven, mint ahogy kirabolnak.
A lány "jól" tette, hogy nem csinált semmit, mert különben lehet, hogy baja esett volna.
Ameddig nem tud minket megvédeni egy rendőr...egy ellenőr...egy bárki, addig a magad védelméről te kell gondoskodj. Legyen az gázspré, harci technika, bármi amiért nem lehetsz te a hunyó. :(

Várom esetleges válaszaitokat!
Vigyázzatok magatokra!

SKÓT

SKÓT 2009.05.25. 03:09:45

Tetszik a blog amit találtál "D"(oroszul) :)

Leila0209 2009.09.24. 23:45:25

Kedves Vojislav és kommentelők!

nagyon köszönöm a sok hasznos tanácsot.
Én egy 19éves 50kg-os lány vagyok sajnos ilyen esetekben csak a szavaimmal tudtam megvédeni magam a cigányokkal szemben.
egyik éjszaka mentem haza és a Margithídi hévmegállóban odajött hozzám egy cigány és kérdezgetni kezdett. Majd mondtam neki hogy ha nem hagy békén akkor elvágom a nyakát. Kicsit meglepődött, meg is állt a mondandójával de utána fojtatta( az én táskámban egy konzerv macskakaja volt és már kinyitottam. azt már megtanultam hogy a konzerv széle tökéletesen vág) majd utoljára a tudtára adtam a büdös cigánynak hogy ha nem megy el akkor mindenki szeme láttára fogom belevágni azt az alumíniumdarabot. érdekes módon ez hatott rá.
félek máskor nem lesz ilyen szerencsém, ezért holnap megyek is gázsprayt venni!
én is csak azt tudom tanácsolni hogy bármi ami nálatok van használjátok mert ezek a mocskok az életünkre vadásznak!

Ződgyík 2009.09.26. 14:08:16

Végre egy értelmes oldal!
Amúgy én is a cigók miatt kezdtem el a ninjucut öt éve, amit kiegészítettem muai-thay-al két éve. utóbbi azért jó, mert szarrá verheted a kis köcsögök közül az első kettőt, mire persze a többi kést ránt. Innen jön a ninjucu, meg a saját cuccaid (tapasztalat).
Javaslom mindenkinek, hogy ha vesz is valami fegyvert (kés, spray, sokkoló, vipera, stb...) gyakorolja a használatát, vagy legalább azt, hogyan kell gyorsan elővenni a zsebből/táskából. Gyakorlat nélkül a fegyver veszélyesebb rád, mint az ellenfélre (nekem ninjucun az első 3 évben fegyvert nem adtak a kezembe).
A baj az, hogy nem szabad egyből fegyverrel kezdeni, mert ha az ellenfél nem is akart komolyan bántani, meglátja ezt és mondjuk a saját késedet vágja beléd, holott eredetileg nem is akart megölni.
A fegyver csak egy szint felett segít.

д · http://www.hovane.blogspot.com/ 2009.09.28. 10:04:36

@Ződgyík:
attól függ, hogy hogyan edzesz. azért van nálad fegyver hogy előnyösebb helyzetbe kerülj, mint a támadód. ha az életedet kell megvédened, nincs fair play.
az eskrimában (www.eskrima.hu) pont a fegyveres edzéssel kezdenek, és utána jön csak a pusztakezes.
a fegyvert meg csak akkor szabad elővenni, ha tényleg használni fogod. csak azért, hogy megmutatsd, nem szabad.

és igen, tényleg csak akkor szabad elővenni a fegyvered, ha tudod is használni, mert elég sz*r, ha a saját késeddel szúrnak le...

Gázspray 2018.09.20. 08:14:00

Gázsprayk nagy választékban.

(JET és FOG gázsprayk, őv tokok)

Házhoz szállítás 1. munkanap alatt az ország teljes területére.

A termékek megtekinthetők és rendelhetők: www.latvanypont.hupont.hu/29/gazspray

Védd meg magad és a családod!
Ajándéknak is tökéletes.
Akár életet mentő ajándék is lehet!

#gázspray #spray #önvédelem #parikaspray #biztonságiőr #vagyonőr
süti beállítások módosítása