HTML

Önvédelmi blog

Friss topikok

  • Gázspray: Gázsprayk nagy választékban. Rendelhető: www.latvanypont.hupont.hu/29/gazspray 1. munkanapos szá... (2018.10.25. 16:58) Gázspray, mint életmentő eszköz?
  • Gázspray: Gázsprayk nagy választékban. (JET és FOG gázsprayk, őv tokok) Házhoz szállítás 1. munkanap alatt... (2018.09.20. 08:19) Önvédelem vagy értékvédelem?
  • Gázspray: Gázsprayk nagy választékban. (JET és FOG gázsprayk, őv tokok) Házhoz szállítás 1. munkanap alatt... (2018.09.20. 08:16) Úton hazafelé
  • Gázspray: Gázsprayk nagy választékban. (JET és FOG gázsprayk, őv tokok) Házhoz szállítás 1. munkanap alatt... (2018.09.20. 08:15) A folytatás
  • Gázspray: Gázsprayk nagy választékban. (JET és FOG gázsprayk, őv tokok) Házhoz szállítás 1. munkanap alatt... (2018.09.20. 08:14) Élménybeszámoló 2.

Linkblog

A folytatás

2009.03.06. 17:39 Vojislav

Tisztában vagyok vele, hogy január eleje óta nem volt új bejegyzés, de úgy vélem, hogy az eddig elkészített anyagok elegendőek ahhoz, hogy az ember magabiztosabban járhasson az utcán, esetleg néhány eszközzel felszerelkezve tegye ezt meg. Mellesleg ez a blog inkább hasonlít egy könyvhöz, mint egy tipikus internetes naplóhoz. Nem írtam eddig napi aktualitásokról, nem közöltem híreket, nem tájékoztattam semmi olyasmiről a Tisztelt Olvasókat, ami napi vagy legalábbis sűrű frissítést igényelne. Aki felháborodott azon, hogy a folytatás elmaradt, az feltehetően nem értette meg a korábban olvasottakat, sőt semmit nem is hasznosított azokból.
Nyilvánvalóan rengeteg téma van ami még nem került tárgyalásra, ilyen például a lakásvédelem illetve az autózással kapcsolatos önvédelmi problémák és még sorolhatnám, de azokat az információkat, amik eddig elhangzottak, az előbb példaként említett két témában is jól fel lehet használni. Természetesen minden téma amiről korábban azt írtam, hogy meg fog jelenni a blogon, az előbb-utóbb meg is jelenik.

Egyébként az ok, amiért bejegyzés nélkül telt el egy teljes hónap nem az, hogy lusta voltam megírni a folytatást, sokkal inkább az, hogy át kellett gondolnom pontosan mit is írjak. Ebből következik, hogy nem az ’Emberi test, mint fegyver’ téma folytatását terveztem lehozni, hanem valami egészen mást. Azt, amit a Kedves Olvasó éppen most lát a képernyőn. Az utóbbi időben a blog olvasottsága nagymértékben megnőtt, ezzel együtt az én felelősségem is, mivel nem tehetem meg, hogy olyasmit írok le, ami esetleg az Olvasót egy önvédelmi szituációban túlzott magabiztosságra esetleg vakmerőségre bíztatná.
Ezért kellett alaposan elgondolkodnom azon, hogy folytassam-e az ’Emberi test, mint fegyver témát’ mivel ilyen szempontból ez kifejezetten kényes. Eredetileg éppen emiatt bele sem szerettem volna kezdeni, de engedve a sok kérésnek/kérdésnek, úgy döntöttem írok róla.

A 2009-es év eddig sajnos nem hozott sok jót a magyar emberek számára, a cigánybűnözést illetőn pedig kimondottan veszélyes és aggasztó a helyzet. Sajnálatos módon a tendencia jelenleg az, hogy napról napra intenzívebben tapasztalható, sőt már mindenki számára kézzel fogható a feszültség, ami a mindennapokat uralja.
A blog kezdete óta igyekeztem szakmai síkon maradni és technikai szempontból megközelíteni minden szituációt, önvédelmi helyzetet, stb. De ez mostantól gyakorlatilag lehetetlen. Aki azt mondja, hogy az önvédelem szakmai kérdés, az egész egyszerűen hazudik, mivel a jelen állapotok réges-régen túlmutatnak ezen. Az önvédelem már nem azt jelenti, hogy én megvédem a saját személyemet esetleg a velem együtt tartózkodókat, itt már nem csak az egyén önvédelméről van szó. Természetesen a legalsó szinten még mindig erről beszélünk, és az egyén szintjén kell magunkat megvédeni, azonban ez párhuzamban áll a nemzet önvédelmével is. Ugyanis amilyen szinten törnek egy magyar ember életére ezzel arányosan törnek igazából az egész nemzet létére. Ezt az összefüggést kellene átlátni mindenkinek, és nem csak arra gondolni, hogy „Jaj Istenem, csak én ússzam meg.” Ez a hozzáállás egyenesen a pusztulatba vezet! Amíg azt lehet látni napi rendszerességgel, hogy cigányok dohányoznak, randalíroznak a buszon, villamoson, míg a többi ember a jármű legtávolabbi szegletébe húzódva hallgat és az előbb említett sort mondogatja magában, addig a helyzet csak rosszabb lesz. Itt természetesen nem azt kell várni, hogy egyetlen utas odalépve rendre utasítsa őket, hanem a jóérzésű magyarok néhány pillantással nyugtázva a helyzetet egy emberként lépjenek fel a rendbontók ellen. Ugyanis, amíg világ a világ, a tisztességes ember lesz fölényben, valamint az igazság a hazugsággal szemben. Ennek az örök igazságnak beteljesülése lesz az, amely véglegesen kiiktatja azokat, akik ezt a jelenlegi mocskot szánt szándékkal mesterségesen tartják fent. Ugyanis minden mocsok amit magunk körül látunk, a hazugságnak és a tisztességtelenségnek az eredménye. Elnézést, hogy eltértem a megszokott stílustól, de ezt feltétlenül le szerettem volna írni. A következő téma a lakásvédelem lesz.

Vigyázzatok magatokra!

Vojislav

9 komment

Címkék: önvédelem

A bejegyzés trackback címe:

https://onvedelem.blog.hu/api/trackback/id/tr223378343

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tom Bobb · http://toronto.blog.hu 2009.03.06. 22:52:58

Jó írás lett ez is.
Igazad van minden egyes szavaddal. A lényeg az lenne, hogy ha én odamegyek a rendetlenkedőhöz a buszon, villamoson, akkor ne egyedül legyek, hanem álljanak mögém, akik velem értenek egyet.

Mivel tudom, hogy ez nem így van, és csak magamra számíthatok, marad a 95 kilóm, öklömön az ólomkötél, kezemben a kés, és a mosolygós felhívás a rossz emberhez, hogy hagyja abba, amit csinál.

Meddig?

Iglukapitany (ra6380) 2009.03.07. 12:22:49

Üdv mindenki!
Holnap (9-e hétfő), a Mokkában beszél Szepessy Zsolt beszél az általa kezdeményezett népszavazásról az arányosság eltörléséért az önédelemben (vagyis a normális önvédelem lehetőségéért). A kérdés:
„Akarja-e Ön, hogy az Országgyűlés a büntető törvénykönyvről szóló 1978. évi IV. törvényt akként módosítsa, hogy ne legyen büntethető az a személy, aki saját, illetőleg mások személyét, tulajdonát, testi épségét, életét fenyegető, veszélyeztető jogtalan támadást vagy magatartást – ideértve a büntető törvénykönyv tényállásait és azok szabálysértési alakzatait – úgy akadályoz meg vagy előz meg, hogy a megakadályozáshoz, megelőzéshez szükséges mértéket bármilyen arányban, bármilyen eszközzel túllépi; még akkor sem, ha a támadás megakadályozása, megelőzése közben vagy annak következtében a támadó súlyosan megsérül vagy életét veszti?”
tv2.hu/Cikkek/2009-01-26-mokka_kerdes

Deepwater 2009.03.07. 16:06:06

Hajrá, Szepessy zsolt!

Hitetlen (ex)Bérgyilkos 2009.03.08. 20:55:44

Éljen, éljen!

@Tom Bobb: az ólomkötél lenne az a bizonyos cigányverő?:) tulajdonképpen mi ez?

EviNor 2009.03.17. 01:45:25

Sziasztok!

Még csak itt-ott beleolvastam 1-1 témába, de tetszik a blog.
Engem már vertek össze az utcán (csak úgy, nem is vették el semmimet, de az is lehet, hogy meg akartak erőszakolni, na ebbe már bele sem akarok inkább gondolni) és ezért is gondolom úgy, hogy jó dolog, ha az ember tudja, hogy mire számíthat és hogyan tudja esetleg megvédeni magát.

midike 2009.04.15. 15:10:59

Hello

Vojislav tanácsodat kérem: életembem először rámtámadtak (a szomszéd a lépcsőházunkban, miután hajnali 3-kor merészeltem becsengetni hozzá, hogy fejezze már be a "vasgolyók" gurígatását a fejem felett),de attól, hogy szó nélkül megragadta mindkét karom és hozzálökött a korlátnak teljesen leblokkoltam, nem védekeztem, nem kiabáltam. Persze másnap a rendőrságen kérdezték mit is akarok ott, mivel se tanú, és "sajnos" se sérülésem nem lett (a lelki trauma nem látható). Hogy "edzhetném" magamat pszichésen, hogy legközelebb (szomszédok vagyunk találkozunk így vagy úgy) megfelelően tudjak reagálni hasonló helyzetben (ja egyébként fiatalabb koromban karatéztam, de ebből semmi nem "jött vissza").

Sidi79 2010.10.15. 12:11:03

Sziasztok!
Mindenkinek ajánloma figyelmébe a Close Quarter Combat(CQC) nevű önvédelmi rendszert!
A rendszer Célja, hogy a jelentkezőknek egy reális, logikus önvédelmi rendszert oktasson, amely rendszer felkészíti a tanulókat a legkülönfélébb konfliktushelyzetek felismerésére, megelőzésére, kezelésére, megoldására.
A technikák megoldást kínálnak a valóságban előforduló, szinte minden fajta támadás ellen, attól függetlenül, hogy a védekező állásban, ülésben vagy akár fekvő helyzetben van a támadás pillanatában. Továbbá felkészít a különböző irányokból érkező, pusztakezes vagy a különféle eszközös és fegyveres támadások ellen(PL:BOT,KÉS,VIPERA,PISZTOLY).
Mivel a rendszert eredetileg a fegyveres erőknek és a kormányzati erőknek szánták,így Az oktatás taktikai kés és bothasználattal is kiegészül.
Az edzéseken nagy hangsúlyt fektetnek a szituációs játékokra és a stressz alatt történő gyakorlásra,hogy a tanulók a való életben is végre tudják hajtani a technikákat anélkül hogy leblokkolnának!
HA EGY IGAZÁN HATÁSOS SALLANGOKTÓL MENTES,KÖNNYEN TANULHATÓ ÖNVÉDELMI STÍLUST SZERETNÉL TANULNI IGEN TAPASZTALT ÉS EMBERILEG IS NAGYSZERŰ OKTATÓKTÓL AKKOR CSATLAKOZZ AZ EDZÉSEKHEZ!
Honlap: www.cqc.hu/

Edwardschwartz 2013.04.20. 07:20:25

Sziasztok! Működik még egyáltalán ez a blog? Kedves Vojislav, hallottál már a lézeres sokkolóról? Pár éve olvastam, hogy valaki kitalálta, hogy az UV lézer ionizálja a levegő gázait, ezáltal vezetővé válnak, és képesek a sokkoló által előállított magasfeszültséget oda vezetni, ahová az UV lézer fénye világít.. állítólag angliában lehet kapni. TUD VALAKI BŐVEBBET?

Gázspray 2018.09.20. 08:15:13

Gázsprayk nagy választékban.

(JET és FOG gázsprayk, őv tokok)

Házhoz szállítás 1. munkanap alatt az ország teljes területére.

A termékek megtekinthetők és rendelhetők: www.latvanypont.hupont.hu/29/gazspray

Védd meg magad és a családod!
Ajándéknak is tökéletes.
Akár életet mentő ajándék is lehet!

#gázspray #spray #önvédelem #parikaspray #biztonságiőr #vagyonőr
süti beállítások módosítása