HTML

Önvédelmi blog

Friss topikok

  • Gázspray: Gázsprayk nagy választékban. Rendelhető: www.latvanypont.hupont.hu/29/gazspray 1. munkanapos szá... (2018.10.25. 16:58) Gázspray, mint életmentő eszköz?
  • Gázspray: Gázsprayk nagy választékban. (JET és FOG gázsprayk, őv tokok) Házhoz szállítás 1. munkanap alatt... (2018.09.20. 08:19) Önvédelem vagy értékvédelem?
  • Gázspray: Gázsprayk nagy választékban. (JET és FOG gázsprayk, őv tokok) Házhoz szállítás 1. munkanap alatt... (2018.09.20. 08:16) Úton hazafelé
  • Gázspray: Gázsprayk nagy választékban. (JET és FOG gázsprayk, őv tokok) Házhoz szállítás 1. munkanap alatt... (2018.09.20. 08:15) A folytatás
  • Gázspray: Gázsprayk nagy választékban. (JET és FOG gázsprayk, őv tokok) Házhoz szállítás 1. munkanap alatt... (2018.09.20. 08:14) Élménybeszámoló 2.

Linkblog

Önvédelem és bosszú

2008.09.10. 18:08 Vojislav

A mai napon folytatni szerettem volna a technikai leírásokat, de befutott egy hír, amiről eszembe jutott pár dolog, amit mindenféleképpen meg szeretnék osztani Veletek. Ma délelőtt hívott egy barátom, hogy orkok támadták meg az Arany János utcánál. Gáz-riasztó revolvere, - melyhez természetesen viselési engedéllyel rendelkezik – éppen nem volt nála. Ebből az egy mondatból már rögtön több fontos következtetést is le tudunk vonni.

Jól látható, és azt hiszem egyre több bizonyíték szól amellett, hogy az embert bármikor és bárhol érheti támadás orkok által. Még az oly’ biztonságosnak tartott V. kerületben is! A másik pedig az, hogy ha van gáz-riasztó fegyverünk, akkor MINDIG, hangsúlyozom MINDIG legyen nálunk! Itt az élő példa, hogy ha az ember nem viseli akár csak fél nap, pont akkor fog a baj bekövetkezni. Ezért ismétlem, önvédelmi eszköz mindig legyen nálunk, írtam erről eleget a gázspray postban.

Bizonyára mindenkiben felmerült a kérdés, miért pont ezt a címet választottam ennek a bejegyzésnek. Az ok egyszerű. A srác, aki hívott máris bosszút forralt, hogy a rablási kísérletet valamilyen módon meg tudja torolni, mondanom sem kell, miután ez a hirtelen indulatoktól vezérelt, ám teljesen megérthető ötlet megszületett, máris füstbe ment.
Ő is rájött, hogy nincs értelme egyedül megtorolni sérelmét az orkon, aki őt megtámadta.
Szeretném felhívni mindenkinek a figyelmét, hogy egy esetleges támadás esetén, amikor önvédelmi szituációba kerülünk, gyakorlatilag ott dől el minden. Jobbik esetben mi kerülünk ki győztesen a helyzetből, ha fel vagyunk készülve rendesen, és remélem, hogy akik ezt a blogot rendszeresen olvassák, hamarosan elérik azt a szintet, hogy valóban felkészülten álljanak egy ilyen helyzethez. Viszont, ha a csatát elveszítjük, például megvernek mert nem tudunk védekezni, vagy egyszerűen magunktól adjuk át az értékeinket, utána nincs több lehetőség. Amennyiben bosszút állunk, „levadásszuk” az orkot, onnantól kezdve mi leszünk a támadók. Nagyon jól tudom, hogy most sokaknak emelkedik a vérnyomása, viszont gondoljátok át alaposan a helyzetet. Ezzel csak egy újabb támadási felületet adnánk magunknak, ugyanis tudjuk jól, hogy az egész igazságszolgáltatás az orkok oldalán áll. Tegyük fel, hogy valaki jól megruház egy orkot bosszúból, majd rendőrkézre kerül, ki tudja hogyan. A média tele lesz vele, és minden fajvédő a fejét követeli majd, a rendszer pedig behódolva egy aránytalan és irgalmatlan büntetéssel honorálja szerencsétlennek a tettét.
Ne veszítsük el a fejünket, mert sokkal nagyobb baj lehet belőle. Ha támadás ér minket, és mi maradunk alul, törődjünk bele és koncentráljunk arra, hogy a következő alkalommal forduljon a kocka. Ez az egyetlen ésszerű lehetőség, amit tenni lehet.
Képezzük magunkat, hogy egyenként is erősek legyünk, aztán később, eljön az idő, amikor mi, egyének összefogunk, de akkor már senki nem fogja bírálni tetteinket…

A következő bejegyzésemben az elektromos sokkolókat fogom tárgyalni.

Szebb jövőt!

4 komment

Címkék: orkok

A bejegyzés trackback címe:

https://onvedelem.blog.hu/api/trackback/id/tr403378328

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hitetlen 2008.09.10. 20:03:12

én szívesen segítek a barátodnak:D (am az ötker nincs bekamerázva? mert akkor hamar meglesz)

www.youtube.com/watch?v=ORoV5Y2ZVZo&feature=related
www.youtube.com/watch?v=bcT0XswSPFE
egyszer fenn, egyszer lenn

ra6380 2008.09.10. 21:54:15

Hali!
Az nemrég eszembe jutott, hogy nem ártana szerezni egy nagyon egyszerű kamerát amivel nem kell sokat szórakozni menüvel meg beállításokkal, ha valami van az utcán azonnal föl lehessen venni. Áttúrva az ebay-t, találtam két félét ami nagyon jól megfelel "önvédelmi" célra. Az egyik gyárilág tollnak álcázott, a másik akkora, mint egy normál flah drive és mindennek lehet álcázni. Itt a bigyo blog idevágó bejegyzése: bigyo.blog.hu/2008/08/21/ragokamera Megfizethetőek (10-20 ezer), lehet kapni 4 gigás tárkapacitással és 640*480-as felbontással és persze pendrive-nak is prímák :) Persze ez is csak akkor működne, ha az ember mindig bekapcsolva hordja, de a 40 órás felvételi idővel ez nem megoldhatatlan:) Gondoljatok bele, milyen hasznos lehet a rendőrség munkáját tűrhető (a TVben látható biztikamerás felvételeknél mégiscsak jobb) minőségű, színes, hangos felvétellel segíteni!
Vélemény?
Köszönet a hiánypótló blogért!
Btw: remélem foglalkozol majd az álcázott, legális eszközökkel is, mint pl. ez: www.real-self-defense.com/umbrella.html
Üdvözlet!

Vojislav · http://onvedelem.blog.hu 2008.09.11. 19:48:15

Hitetlen: Ismerem a filmet, valóban ajánlom, hogy nézzétek meg. Különösen érdemes arra a jelenetre koncentrálni, amikor a srácot késsel kirabolják. Aki jobban megnézi, egyértelműen látszik, hogy ilyen egy éles helyzetben nincs, és mindenki színész. Élesben a srác nem viselkedett volna így, ha csak nem komplett elmebeteg, tehát egy remek példát láthatunk arra, hogyan NEM SZABAD viselkedni egy egyértelmű provokációs támadás közben.

ra6380: Elképzelhető, hogy nemsokára ez lesz a trend, hogy mindenki bekamerázza magát, biztos ami biztos :)
Foglalkozom majd ilyesmivel is, bár ezek inkább érdekesség számba mennek. Még lesz 1-2 bejegyzés eszközökről, aztán rá fogok térni különböző stratégiákra, taktikákra melyek nagyon hasznosak lehetnek.

Szép napot!

Diego 2008.09.11. 21:43:29

Na látom, nem vesztegeted az időd Voji okítod a népet...helyes.Nem árt ha tudják mivel állnak szemben. Ma suliba menet én is láttam egy kisebb balhét bár azt nem orkok követték el:D. Amúgy egy időben én is használtam KO Pfeffer (OC) gáz sprayt és én is csak ajánlani tudom:D. Jó kis cucc bár exbarátnőm szalagavatója után lenyúlták a biztiőrök mert pont aznap késeltek meg egyet a szorakozóhely előtt. Aztán a zsaruk behúzták tőlem.Na mind1 lesz másik ezzel kapcsolatban majd hívj Vojislav.

ui.: Így tovább a bloggal
süti beállítások módosítása